Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan öldürülen bir kadının çıplak fotoğraflarının Cizre ile ilgili hiç bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Valilik açıklamasında bu tür girişimlerin Cizre'de başarıyla sonuçlandırılan operasyonlara gölge düşürülmeyi ve güvenlik güçlerini itibarsızlaştırmayı amaçladığı vunrgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Cizre ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak güvenlik güçlerimizce 15 Aralık'tan itibaren sürdürülen operasyonların başarıyla sonuçlandığının açıklanmasını takiben bazı sosyal medya hesapları üzerinden başarıya gölge düşürmeye ve güvenlik gücü mensuplarımızı halkımız nazarında itibarsızlaştırmak amacıyla kaynağı belli olmayan bazı fotoğrafların sosyal medya da servis edilmesi suretiyle karalama kampanyasına yönelik olarak paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz tüm iş ve işlemlerini ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda hukuk çerçevesinde gerçekleştirmektedirler. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafların İlimiz Cizre ilçesiyle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Güvenlik güçlerimiz bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada halkımızın refahı ve güvenliği için çalışmaya devam edeceklerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DHA