Antalya'da Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) otoparkında saat 08.50 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz öğrenilemezken, olay yerine çok sayıda, ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Patlama sesi kent merkezinden de duyuldu.

İKİNCİ BİR PATLAMA İHTİMALİ


İkinci bir patlama ihtimaline karşın polis ekipleri bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. DHA muhabiri Hasan Demirbaş "4 araç hasar görmüş, birisi ise tamamen parçalanmış. Yaralılar var ancak gördüğüm kadarıyla ağır yaralı yok" dedi.

MENDERES TÜREL: KAZA DA OLABİLİR


Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel "Bu gibi patlamaları hemen hepimiz bir güvenlik endişesiyle bir terör eylemi şüphesiyle karşılıyoruz ancak bunun için çok erken. İhtiyatlı yaklaşmamız lazım. Otoparkta kimsenin olmadığı bir saatte meydana gelen bir patlama. Kaza da olabilir. İlk bilgilere göre hayati tehlikesi olan yaralı yok. Şehir dışında olan bir bina" diyerek olayın 'terör saldırısı olmayabileceğine' dikkat çekti.

Binanın 'cam giydirme' olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, "camların patlaması endişeyi arttırdı" dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin ise "Can kaybı yok. Ciddi bir hasar yok. Araştırılıyor" diye konuştu.

VALİLİK: 10 YARALI


Antalya Valiliği, ATSO  binasının otoparkında meydana gelen patlama sonucunda  cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

HEMEN YANINDA AKARYAKIT İSTASYONU VAR


Patlamanın meydana geldiği ATSO birasının hemen yanında bir akaryakıt istasyonu bulunuyor.