Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'e Rusların milli bayramı olan 12 Haziran Rusya Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı gönderdiği öğrenildi. Tebrik mesajıyla birlikte sınırı ihlal ettiği için 24 Kasım 2015’de düşürülen Rus savaş uçağının ardından Rusya ile resmi düzeyde ilk temas kurulmuş oldu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ; Erdoğan, Putin'e hitaben 12 Haziran 2016 tarihinde gönderdiği mesajda, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin önümüzdeki süreçte hakettiği seviyeye ulaşması dileğinde de bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği kutlama mesajında, "Rusya Federasyonu'nun Milli Günü vesilesiyle Şahsınızda tüm Rus halkını milletim adına tebrik eder, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerin hakettiği seviyeye yükselmesini temenni ederim" ifadesini kullandığı öğrenildi.

'RUS VATANDAŞLARINA REFAH DİLİYORUM'


Başbakan Binali Yıldırım da Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'e, Rusya Milli Günü dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi. Yıldırım mesajında, yakın zamanda iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkilerin iki ülke halkının ortak çıkarları için gerekli düzeye ulaşmasını ümit ettiğini belirterek, "Rus vatandaşlarına refah diliyorum" ifadesini kullandı.