15 Temmuz darbe girişiminde, verilen emri yerine getirerek, her şeyden habersiz biçimde katılan ve darbenin önlenmesinin ardından da halktan dayak yiyen erler serbest bırakılıyor.

Ankara’da darbe girişimi soruşturmasını yürüten savcılık, 1200 askerin serbest bırakılmasına karar verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, yaptığı açıklamada, bazı erlerin neye alet olduklarını bilmeyebileceklerini söyledi.

ÖRGÜTÜN SAVCILARI


15 Temmuz gecesinden bu yana gözaltına alınan 10 bini aşkın sivil ve asker kişiden 1200’ü serbest bırakıldı. Bınların tümü erlerden oluşuyor. Başsavcı Kodalak bu konuda şunları söyledi:

‘’Neyin ne olduğunu anlayamamış, bilememiş, neye alet olduğunu bilememiş erlerden bahsediyoruz. Büyük bir kısmı tutuklu ama onları da hızla ayıracağız, ayıklayacağız. Halka ateş açmamış, halkın üzerine askeri araç sürmemiş, ne olduğunu bilememiş erleri hızla ayıklacağız. O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturmalarında yaptıkları gibi, masum olan askerleri tabii ki katmayacağız. Bizim soruşturmamız onlarınkine benzemeyecek. Adil davranacağız. Biz devletin savcılarıyız, onlar örgütün hakim, savcıları idi."