Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü kamyon burada infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA'lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA'lar da su sıkarak müdahale etti.

[caption id="attachment_1365953" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

11 ŞEHİT!


Saldırıda bazıları enkaz altından yaralılar ambulanslarla Cizre ve çevredeki yerleşim merkezlerinde bulunan hastanelere sevk edildi. Sağlık Bakanlığı ilçeye 2 ambulans helikopter ve 12 ambulans ve sağlık ekipleri gönderdi. Hain saldırıda 11 polis şehit oldu 78 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu açıkladı.

[caption id="attachment_1365895" align="alignleft" width="800"]FOTO:İHA FOTO:İHA[/caption]

İLÇEYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI


Cizre'nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı.

[caption id="attachment_1365952" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - Cizre'ye giriş-çıkışlar durduruldu. FOTO:DHA - Cizre'ye giriş-çıkışlar durduruldu.[/caption]

ŞEHİT SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR


Yaralıların tedavisi kaldırıldıkları hastanede sürerken, can kaybının artmasından endişe ediliyor.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI


Bu arada RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Yasak kararında şunlar kaydedildi:
- Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara,
- Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.

VALİLİK: 3'Ü SİVİL 78 YARALI


Şırnak Valiliği de saldırıyla ilgili saat 12:00 sıralarında açıklama yaptı.  Açıklamada "İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat: 06.45 civarında PKK Terör örgütünce emniyet müdürlüğü çevik kuvvet birim amirliğinin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup; Hain saldırı sonucu (11) polis memurumuz şehit olmuştur. (3) sivil (75) polis memuru olmak üzere toplam (78) yaralımız mevcut olup bunlardan (4) ü ağır olmak üzere (5) yaralımız Diyarbakır Dicle üniversitesine, (4) yaralımız Mardin devlet hastanesine sevk edilmiştir. (2) yaralımızın Cizre devlet hastanesinde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"
denildi.