15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 30 vali, 47 kaymakam ve 246 mülkiye müfettişinin de aralarında bulunduğu çok sayıda bürokrat görevden alındı.  İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevden alınan personel sayısının 8 bin 777 olduğu öğrenildi. Son üç gün içerisinde  14.500'den fazla polis, asker, hakim, savcı ve memur görevinden alındı, hakkında gözaltı kararı çıkarıldı veya olay anında gözaltına alındı.

İSİMLER AÇIKLANMAYA BAŞLADI

Samsun'da İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 71 emniyet mensubu ile 3 jandarma personeli, açığa alınarak görevden uzaklaştırıldı. Ayrıca yine darbe girişimi soruşturması kapsamında Samsun Vali Yardımcıları Mehmet Ali Yıldırım ve Metin Borazan da açığa alındı.

Ordu Valiliği’nde Vali Yardımcıları Ahmet Akın Varıcıer, Turgut Subaşı ve Mehmet Ali Özkılınç açığa alındı. Ordu Vali Yardımcısı eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç’ın Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu görevlileriyle ilgili teftiş raporlarında, Dink'in ‘mutlak suretle öldürüleceği’ bilgisi yer alan F3-F4 raporlarını bilinçli kullanmadığı ve FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği iddiasıyla soruşturması sürüyordu.

Soruşturma kapsamında Sakarya'da Vali Yardımcıları Ramazan Şahin, Ahmet Yurtseven, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz ile birlikte aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de olduğu 50'ye yakın polis açığa alındı.

Gaziantep'te, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı onayıyla 1 Vali yardımcısı, 161 polis ile 8 rütbeli jandarma personeli açığa alındı.

İSTANBUL'DA DA 465 POLİS UZAKLAŞTIRILDI


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde de 140'ı rütbeli olmak üzere 465 polis hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandığı açıklandı.

Kayseri Garnizon Komutanı İsmail Yalçın / Foto: DHA Kayseri Garnizon Komutanı İsmail Yalçın / Foto: DHA


Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kayseri Garnizon Komutan Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi.