Türkiye Elazığ'dan gelen haberle sarsıldı. Hain saldırı Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saat 09.20'de düzenlendi. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi.

FOTO:DHA- Patlama sonrası Emniyet binası harabeye döndü. FOTO:DHA- Patlama sonrası Emniyet binası harabeye döndü.

"3 POLİS ŞEHİT"


Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu.

Silah seslerinin duyulduğu bölgeye kentin dört bir yanından ambulanslar sevk edildi.  Yaralılar bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı. Vali Murat Zorluoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada "3 polisimiz şehit oldu, 146 yaralıdan 14'ünün durumu ağır" dedi. Valilik'ten yapılan ikinci açıklamada ise yaralı sayısı 170 olarak değiştirildi.

yaraliKAN ANONSLARI YAPILDI


Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı.

FOTO:DHA - Patlama sonrası göğü duman bulutları kapladı. FOTO:DHA - Patlama sonrası göğü duman bulutları kapladı.


Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

8 TON PATLAYICI KULLANILMIŞ


Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen teröristin, fedai eylemi diye tabir edilen intihar saldırısı yaptığı ortaya çıktı. Beyaz renkli transit araçla yapıldığı belirlenen saldırıda, yaklaşık 8 ton patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor.

FOTO:Sözcü WhatsApp hattı FOTO:Sözcü WhatsApp hattı

ÖĞRENCİLER SINAVDA YAKALANDI


Saldırıdan Emniyet binasının karşısında bulunan Fırat Ünivertiseti de etkilendi. Hain saldırıya öğrenciler sınavda yakalandı.

FOTO:Sözcü WhatsApp hattı FOTO:Sözcü WhatsApp hattı


Patlamanın şiddetiyle binada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Dehşet dolu anları öğrenciler cep telefonlarıyla kaydettiler.

HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Van ve Elazığ'da yapılan terör saldırıların ardından twitter adresinden açıklama yaptı. 2 terör saldırısını da kınayan Kurtulmuş, "Terör örgütünün adının PKK, DAİŞ ya da FETÖ olması farketmez. Ülkemize, milletimize ve insanlığa yönelmiş terör kaybetmeye mahkumdur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un açıklaması şöyle, "Dün gece Van'da, bu sabah Elazığ'da gerçekleştirilen hain, menfur saldırıları lanetliyorum. Saldırılarda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. İsimleri farklı ama aynı ellerin maşası terör örgütlerine karşı mücadelemiz terör son buluncaya kadar amansız şekilde devam edecek. Terör örgütünün adının PKK, DAİŞ ya da FETÖ olması farketmez. Ülkemize, milletimize ve insanlığa yönelmiş terör kaybetmeye mahkumdur. Ülkemize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza uzanan hainler, onları yönlendirenler ve işbirlikçileri gereken cevabı alacak."

BAŞBAKAN'DAN FETÖ VURGUSU


Başbakan Binali Yıldırım saldırı sonrası Savunma ve Sağlık Bakanları ve Genelkurmay Başkanı ile birlikte bölgeye geldi. Yıldırım saldırının olduğu yerde incelemelerde bulundu. Heyete kentteki CHP'li heyet de eşlik etti.
Saldırı sonrası acı bilanço ile ilgili bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım "72 kişi taburcu oldu. Şu anda hastanelerde 85'i polis 66'i sivil 140 yaralı var. Bunlardan 14'ünün durumu ağır" dedi.
Saldırıya ilişkin 'FETÖ' vurgusu yapan Başbakan "FETÖ iddiasını yitirince görevi bölücü örgüte devretti. Terör örgütlerini yöneten akıl aynı akıl. Ancak hiçbir terör örgütü Türkiye'yi teslim alamayacak" diye konuştu. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Başbakan "Ya istiklal ya ölüm. El ele Türkiye'nin gelecek yolculuğunda birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu.


KILIÇDAROĞLU'NDAN DESTEK AÇIKLAMASI

Elazığ’da 3 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Terörü bitirmek için muhalefetten ne istiyorsanız vermeye hazırız. Bugüne kadar ne istediyseniz verdik. Ama siz de terörü bitirin. Terörle mücadele konusunda elimiz zayıf diye bir sorun olmamalı. Dolayısıyla terörle mücadelenizi yapın ve ülkeyi bu beladan kurtarın. Elimizden gelen her türlü katkıyı yapacağız. Buna uygun politikalar geliştirmek gerekiyor” dedi.



 

İLGİLİ HABERŞemdinli'de polis noktasına saldırı: 2 polis yaralıŞemdinli'de de polis noktasına saldırı