Gaziantep Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak Mahallesi'ndeki bir apartmana operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi. İkinci patlamanın da bir canlı bombadan kaynaklandığı öğrenildi.

 

Gaziantep Burak mahallesindeki patlamada kendini infilak ettiren teröristin  IŞİD' in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael olduğu belirlendi.

İLGİLİ HABERSon dakika haberi... Gaziantep'te patlama!Son dakika haberi... Gaziantep'te patlama!


İlk operasyon saat 12.45 sularında Şahinbey ilçesine bağlı Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde bir eve yapıldı. Polisin bir aydır peşinde olduğu ve öğle vakti adresini saptadığı IŞİD’li teröristlerin bulunduğu hücre evine düzenlenen operasyonda evde bulunan canlı bomba kendini patlatmış, 3 polis şehit olmuş, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralanmıştı. Hücre evi operasyonunda 1 canlı bomba da ölü olarak ele geçirilmişti.

İKİNCİ PATLAMA BURAK MAHALLESİ'NDE

Kentin Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde IŞİD’in hücre evine yapılan operasyondan sonra, buraya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent’teki Burak Mahallesi’nde IŞİD teröristlerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı.

Zırhlı araçlarla bölgeye giden Özel Harekat timlerinin çevre güvenliği sağladıktan sonra yaptığı baskında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binadan etrafa parçaların savrulduğu görüldü.

İLGİLİ HABERİçişleri: IŞİD'in Gaziantep sorumlusu dahil 2 terörist ölü, 1 terörist sağ ele geçirildiİçişleri: IŞİD'in Gaziantep sorumlusu dahil 2 terörist ölü, 1 terörist sağ ele geçirildi

CANLI BOMBA IŞİD'iN GAZİANTEP SORUMLUSU ÇIKTI

Gaziantep Burak mahallesindeki patlamada kendini infilak ettiren teröristin IŞİD'ın il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.

ANKARA GAR SALDIRISININ ARANAN SANIĞI

Gaziantep'te öğleden sonra düzenlenen ikinci operasyonda polisin ateş açmasının ardından üzerindeki bombayı patlatarak parçalanan 30 yaşındaki Mehmet Kadir Cebael'in, 10 Ekim 2015 tarihinde 103 kişinin öldüğü Ankara Gar saldırısının da sanığı olarak arandığı ortaya çıktı.

IŞİD terör örgütünün sözde Gaziantep sorumlusu olduğu bilinen ve güvenlik güçlerince aranan Cebael'in yakalanması durumunda; 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek', 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs etmek' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak' suçlarından yargılanacağı belirtildi.

GÖRGÜ TANIKLARI PATLATMA ANINI ANLATTI

IŞİD'li teröristlerin bulunduğu hücre evine yapılan operasyonda 'canlı bomba'nın kendisini patlamasının ardından olaya tanık olanlar, yaşadıklarını anlattı.

Özel Harekat'çı 3 polisin şehit olduğu 8 kişinin de yaralandığı patlama anını anlatan tanıklardan Hüseyin Aktuğ, "Olay olduğunda ben yurttaydım. Bu sırada polislerin seslerini duydum ve dışarı baktığımda zırhlı araçları gördüm. Ne olduğunu anlayamadım. Polislerin eve kimsenin girmesini istemiyordu. İçerdekinin kendisini patlatabileceğini söylüyorlardı. Aradan 5 dakika geçmeden patlama sesi duyuldu. Silah sesi yoktu, sadece patlama sesi geldi. Pencereden baktığımızda içeriden battaniyeye sarılı 6 kişiyi çıkardılar. Korkudan dışarıya çıkamadık" dedi.

Diğer bir tanık Halil İbrahim Akar ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İlk başta 3 kişilerdi. Ben kuzenimle beraber üniversiteden eve doğru geliyordum, polislerin mahalleye geldiğini gördüm. Bu sırada 3 kişinin kaçtığını gördüm ve polisler 2 kişiyi yakaladı. 1 kişi de polislerin ellerinden kaçtı. Polisin elinden kaçan kişi kendisini Zafer Evler'de patlattı."

VALİ: 2 CANLI BOMBA ÖLÜ, 1'İ GÖZALTINDA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile birlikte kentteki saldırılarla ilgili basın toplantısı yaptı. Vali Yerlikaya, kentteki bazı yerlere bombalı saldırı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma yapıldığını ve ilk patlamanın belirlenen bir hücre evine yapılan operasyon sırasında yaşandığını belirtti.

Vali Yerlikaya, istihbari çalışmalarla 19 şüphelinin gözaltına alındığını çok sayıda da mühimmat ele geçirildiğini kaydetti. Yerlikaya, polisin belirlediği adrese yapılan operasyonda 1 canlı bombanın gözaltına alındığını, diğerinin de yakalanacağını anladığı sırada üzerindeki ve evdeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini açıkladı. Yerlikaya, şunları söyledi:

"Bugüne kadar yapılan çalışmamız sonucunda 19 şüpheli Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince gözaltına alındı. 1 depo ele geçirildi. Bu deponun içerisinde 1 kiloluk poşetlenmiş 15 adet TNT, 1 adet 9 buçuk kilo ağırlığında anti tank mayını, çok sayıda bomba tesirini arttırmaya yönelik vida, 2 adet boş canlı bomba yeleği, kablolar ve eylemde kullanılacak malzemeler bulundu. Bu malzemeler ve 19 şüpheli ve istihbari bilgilerinin değerlendirilmesinden sonra Emniyet Müdürlüğümüz, istihbaratımız, bugün saat 12.10 'da Şahinbey ilçemizde canlı bomba olarak hareket etmeye hazırlanan bir hücre evine harekat düzenledi. Bu operasyon esnasında 1'i canlı, diğeri de yakalanacağını anladığı için üzerinde ve evdeki bombayı patlatıyor. Tabi biz binayı biliyoruz ama dairenin ne olduğunu bilmiyoruz. O binada yukarıdan aşağıya bütün daireleri tetkik ederek iniyorduk. Kendini alt katta yakalanacağını anlayınca bu bombayı patlatıyor. Bu esnada özel harekatçı ve bomba ekibimizden maalesef 3 polis kardeşimiz şehit oldu, 5 kardeşimiz de yaralı, 4 vatandaşımız da yaralanıyor. Ben öncelikle baş sağlığı diliyorum."

2'NCİ CANLI BOMBANIN EŞİ VE 2 ÇOCUĞU GÖZALTINDA

Vali Yerlikaya, terör örgütü IŞİD'in sözde hücre evi sorumlusu Mehmet Kadir Cabael'in de Buraklı Mahallesi'ndeki belirlenen evde operasyonla yakalanacağını anlayınca polisler tarafından etkisiz hale getirildiğini, eşi ve 2 çocuğunun da gözaltına alındığını ve bu sırada bombayı infilak ettirdiğini açıkladı. Vali Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Saat 16.27'de bu hücre evinin lojistik destek sağlayan bomba yapımını ve diğer ihtiyaçları temin eden bunların bu şehirde başta Alevi ve Kültür Derneğimiz ve diğer hedeflere nasıl eylem yapacaklarını tasarlayan, planlayan, beyni olan Mehmet Kadir Cabael'in yer tespitini yaptık. Ve direkt oraya gittik. Orada o da kendisinin yakalanacağını anlayınca polisimiz kendisi henüz bombayla ilgili, etrafındaki ev sakinlerini komşularına da bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaattan kendisini etkisiz hale getiriyor. Ama bu esnada o da yapmış olduğu ve evde bulundurmuş olduğu bombayı patlatıyor. Ama hamdolsun bu hücre evinde zayiatımız yok. Sadece canlı bomba etkisiz hale getirildi, eşi ve 2 çocuğu da sağ olarak gözaltına alındı."

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ

Gaziantep'te polisin hücre evine düzenlediği IŞİD'li teröristlerin, hücre evine düzenlenen operasyonda 'canlı bomba'nın kendisini infilak ettirmesiyle yaşanan saldırıda şehit olan polislerin kimlikleri belirlendi. Saldırıda şehit olan polislerin İlhan Güleç, Yaşar Polat ve Hüseyin Cengiz olduğu belirtildi.

İlhan Güleç'in Kahramanmaraş, Yaşar Polat'ın Kilis, Hüseyin Cengiz'in ise Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Şehit polisler, yarın Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

MİLLETVEKİLLERİ OLAY YERİNDE

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Abdulkadir Yüksel, kentte bugünkü ilk 'canlı bomba' saldırısının yaşandığı Güneykent Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Güvenlik güçlerinden saldırıya ilişkin bilgi alan milletvekillerinden Mehmet Erdoğan, Avrupa ülkelerini kast ederek Batı'nın şu anda Türkiye kadar güvenli olmadığını söyledi. Dünyanın her yerinde terör olaylarının yaşandığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gaziantep ve Türkiye böyle olaylar olabilir. Dünya ne kadar güvenliyse o kadar güvenlidir. Bugün bunların bir eylem yapacakları istihbaratı üzerine yapılan operasyon sırasında bunlar bombayı patlatıyorlar. Lokal eylemlerle ses getirmeye çalışıyorlar. 3 şehit polisimiz polisimiz. 3 Suriye vatandaşı, 6 polis olmak üzere 9 da yaralı var. Dabık bugün düşürüldü. Tabiki bunların hedefleri sadece Dabık değil. Bunları kuran küresel güçlerin bölgemizi karıştırmak için yaptığı olaylar. Ama bunlar da başarılı olamayacaklar. Gaziantep'te DAEŞ mahallesi olmadığı belli. Lokal bir olay. Amerikan büyükelçisine de hatırlatmak isterim. Açıklamayı yaptığı gün iki yerde eylem gerçekleştirildi Amerika'da. Türkiye'de de biliyorsunuz en az olayların işlendiği ülke durumuna geldi Türkiye. Batı şu anda Türkiye kadar güvenli değil. Lokal olaylarla kendilerini hissettirmek istiyorlar."

AK PARTİLİ YÜKSEL: CANIMIZI ACITIYOR

Milletvekili Abdulkadir Yüksel ise dünyada terörle en etkin mücadeleyi Türkiye'nin verdiğini ifade ederek, "Belki de çok önemli bir hadisenin önüne geçti kahraman polisimiz. Ölen polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Terörizm böyle bir şey maalesef. Canımızı acıtıyor. Evlerimize ateşler düşürüyor. İnşallah bu günler geride kalacak. Terörizmle dünyada en etkin mücadeleyi yapan ülke Türkiye" diye konuştu.