İstanbul'da 22.30 sıralarında Beşiktaş Vodafone Arena önünde  ve Maçka Parkı'nda 2 bombalı saldırı meydana geldi. Saldırının Beşiktaş-Bursaspor maçında güvenliği sağlamak amacıyla görevli bulunan ve maç sonrası stadyumdan ayrılan Çevik Kuvvet ekiplerine yönelik gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

Bakan Soylu'nun ilk açıklamasını TBMM kürsüsünde yapmış ve 20 yaralının olduğunu ifade etmişti. Ardından İstanbul'a gelmek için yola çıkan Soylu, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı yeni açıklamada saldırıya ilişkin detaylardan bahsetti. Bu sıralarda ise yaralı sayısının 70'e yükseldiği kaydedilmişti. Soylu, beraberindeki bakanlarla birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu ve hastanelerdeki yaraları ziyaret etti. Ziyaretin ardından, bakanlar birlikte basın mensuplarının karşısına çıkarak acı bilançoyu açıkladı.

 

GECE SAAT 04:00'DA ACI BİLANÇO AÇIKLANDI: 29 ŞEHİT, 166 YARALI


İçişleri Bakanı Soylu, hain saldırıda 2'si sivil, 27'si polis toplam 29 şehit olduğunu, 166 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakan Soylu ayrıca 10 kişinin de gözaltına alındığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da  olay mahalline ilk 4 dakika içerisinde ilk ambulansın ulaştığını belirtti. Şu anda 166 yaralıdan 17’si ameliyatta, yaralılardan 6’sının durumu ağır olduğunu belirtti.

basliksiz-1

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, patlama haberinin ardından Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir planla gerçekleştirilmiş bir olay. 2 patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın üzerinde Süzer Plaza ile yan yana daha önce Beleştepe denilen yerde. Diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Bunlar teyide muhtaç bilgiler. Bütün arkadaşlar olayın aydınlanması için çalışmaları sürdürüyorlar. Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın hastanelere sevk edildi. Bakanlarımızla birlikte önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Bakan Soylu, şehit konusunda İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü ile görüştükten sonra kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, patlama sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi ile konuştuğu belirtildi.

Saldırıya ilişkin terörden sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçkar ve ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. İstanbul Emniyet Müdürü olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

[old_news_related_template title="Türkiye genelinde 40 bin 507 polisle 'Huzur Türkiye' operasyonu!" desc="81 ilde 5 bin 863 ekiple dün akşam 'Huzur Türkiye' operasyonu yapıldı. Türkiye genelinde eş zamanlı operasyona 40 bin 507 polis katıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/huuzzzz.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/turkiye-genelinde-40-bin-507-polisle-huzur-operasyonu-1556743/"]

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri takip etmekte olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi. İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Beşiktaş'ta, Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından, Vodafone Arena'da görevli çevik kuvvet polisine yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından İstanbul'a gelen bakanlar yaralıları hastanede ziyaret etti.

Şişli Etfal Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş patlamada yaralananları ziyaret etti. Doktorlarla görüşerek yaralılar hakkında ayrıntılı bilgi alan siyasiler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan yararlıları ziyaret etmek üzere hastaneden ayrıldı.