CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Şavşat'tan Artvin'e giderken yolda kurulan barikattan saldırı düzenlendi. İlk saldırı konvoyun önündeki jandarma aracına ikinci saldırı ise CHP liderinin bulunduğu araca oldu. Çıkan çatışmada bir asker şehit olurken ikisi asker de yaralandı. Kemal Kılıçdaroğlu, güvenli bir bölgeye nakledildi.

İLGİLİ HABERÖzel: Roketatarlı suikast girişimi hazırlığı olduğunu anlıyoruzÖzel: Roketatarlı suikast girişimi hazırlığı olduğunu anlıyoruz

ROKETLE VURACAKLARDI


CNNTürk muhabiri Ünal Kaya'nın verdiği bilgiye göre  saldırının Kılıçdaroğlu'na yönelik olduğu, teröristleri roketatarlarla saldırı planı yaptıkları ortaya çıktı. Tanık "Bir terörist CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aracına roket atma hazırlığındaydı. Korumalardan biri durumu fark etti ve çatışma yaşandı" dedi. Söz konusu teröristin vurularak etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

 


KILIÇDAROĞLU BEŞ DAKİKA FARKLA KURTULDU



Başak KAYA/ANKARA

Terör örgütü PKK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırdı. Artvin'in Şavşat ilçesinde Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçişi sırasında çıkan çatışmada bir Jandarma Er başından ağır yaralanırken, iki astsubay da hafif yaralandı.

Kılıçdaroğlu beş dakika farkla kurşunların hedefi olmaktan kurtuldu. Ziyaret öncesi güvenlik uyarısı yapılmadığı belirtildi. Kılıçdaroğlu dün Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde açılış törenine katılmak ve ziyaretler için Artvin’e gitti. Artvin Valiliği, Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun yol güzergahında üçü önde üçü arkada olmak üzere güvenlik önlemi aldı. Konvoyun önünde yer alan koruma aracı yol üzerinde bir barikat ve ormanlık alanda terörist unsurlar tespit etmesi üzerine ateş açıldı ve çatışma yaşandı. Kılıçdaroğlu bu sırada karayolu üzerinde ve çatışma alanına beş dakika mesafedeydi.

BÜYÜK RİSK

Çatışma seslerinin üzerine yakın koruma ekibi de Kılıçdaroğlu’nun aracının etrafında güvenlik tedbiri alarak silah seslerinin geldiği bölgeye ateş açtı. Öncü giden güvenlik güçleri terörist saldırıyı fark etmeseydi Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna direk bir saldırı yaşanma riski bulunuyordu. Kılıçdaroğlu güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğü binasına götürüldü. Kılıçdaroğlu’ndan gelen ilk açıklamasında, “Kimse kaygılanmasın, güvendeyiz. İyi durumdayım. Çatışma bölgesinden çıktık. İnşallah çatışma bölgesinde bir çatışma olmaz. Umarım asker ve polis memurları da güvendedir” dedi. Kılıçdaroğlu, ziyaret öncesi bölgeyle ilgili kendisine bir uyarı yapılmadığını da kaydetti.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


KORUMALARI ARTTIRILMIŞTI

Darbe kalkışmasının ardından fedai eylemi ve suikast girişimi endişesi nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘suikast olabilir’ uyarısında bulunduğu Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı arttırılmış ve 10’dan 22’ye çıkarılmıştı. Yıldırım’ın “Uzlaşı ortamını bozmak ve kaos çıkarmak için her şeyi yapabilirler. Güvenlik tedbirlerinizi arttırın, dikkatli olun” uyarısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’na Artvin ziyaretinde 10 yakın koruması eşlik etti. Kılıçdaroğlu, evinin önündeki geniş park alanından gelebilecek saldırılar hakkında uyarılmıştı. Şehit cenazesinde önüne kurşun bırakılan Kılıçdaroğlu’na suikast yapılacağı yönünde ihbarların genel merkeze yapıldığı biliniyor. Kılıçdaroğlu’na yönelik daha önce yumruklu saldırı gerçekleştirilmişti. Son olarak da Kılıçdaroğlu’nun evinin önünde hassas koruma ile görevli olan polislerin FETÖ bağlantılı olabileceği iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu, suikast iddialarından dolayı bir tedirginlik yaşamadığını da söylemiş ve "Bizim bir canımız var sonuçta, eğer o da demokrasi için gidecekse gitsin. Evde otururken dikkat etmem gerektiği söylendi. Lambalara dikkat edilmesi gerektiği söylendi, bir sürü şey söylendi. Sonuçta benim bireysel olarak yapacak bir şeyim yok" demişti.




 

İLGİLİ HABERSon dakika haberleri... Artvin'de CHP konvoyuna saldırıArtvin'de CHP konvoyuna saldırı... Dakika dakika notlar...