Bu sabah saatlerinde Suriye ve Irak'ta yuvalanan terör örgütü IŞİD’in Karkamış sınır kapısına iki havan mermisi atması üzerine, Türk topçu birliği IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle vurmaya başlamıştı. Sınırdaki hareketli dakikaların ardından saat 11:45 sıralarında mermilerin adresi bu kez Kilis oldu. Saat 11.45 sıralarında Suriye'den atılan roket mermileri, Mücahitler Mahallesi'ne düşerek patladı.  Patlama ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mermilerin birakaç dakika arayla boş arazilere düştüğü belirlendi. TSK unsurları da mermilerin geldiği yöne yoğun top ateşine başladı. Saat 14:00 sıralarında ise şine Karkamış'a havan atışı yapıldı. Karkamış'a 3 havan mermisi daha düştü.

FOTO:Sözcü WhatsApp hattı FOTO:Sözcü WhatsApp hattı



BELEDİYE ANONS YAPIYOR

IŞİD'in attığı havan topları sonrasında belediye hoparlörlerden vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda anonslar yapılmaya başlandı. Kilis'e daha önce atılan roketlerden 21 kişi yaşamını yitirmişti.


KARKAMIŞ'A DA HAVAN MERMİSİ!



Suriye'nin IŞİD denetimindeki Carablus kentinden sabah saatlerinde atılan bir havan mermisi Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde, bir camin lojmanının avlusuna düştü.

Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından son günlerde peş peşe havan mermilerinin ilçeye düşmesi üzerine belediye hoparlörlerinden halka sokağa çıkmamaları konusunda uyarı anonsları yapıldı.

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Carablus kenti 6 Ocak 2014 günü IŞİD'in kontrolüne girdi. Bu gelişmenin ardından Karkamış Sınır Kapısı, geliş ve gidişlere kapatılırken, sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Yaklaşık 1 yıl önce PYD'nin Carablus'a saldıracağı yönündeki haberler üzerine, IŞİD militanları Türkiye sınırının yakınında araziye patlayıcı döşeyip, ilçenin dört bin tarafına da iş makineleriyle hendek kazdı.

Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu Carablus'ta, 15 kilometre uzaklıktaki Menbiç'in PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin eline geçmesinin ardından hareketlilik başladı. Carablus'un batısından da Türkmenlerin ağırlıkta olduğu Özgür Suriye Ordusu mensupları ilçeye doğru hareket başlattı. Zaman zaman IŞİD ile ÖSO mensupları uzaktan birbirlerine ağır silahlar, roket ve havan atışları yapmaya başladı. Bu sırada Carablus tarafından atılan havan mermileri zaman zaman sınırı aşarak Türkiye tarafına düştü.

Son 4 gün içerisinde Carablus'tan atılan 10'u aşkın havan mermisi Türkyurdu, Kıvırcık, Karanfil ve ilçe merkezindeki boş arazilere düştü. Havanların düşmesinin ardından ise sınırda konuşlu topçu birlikleri IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Dün akşam saatlerinde PYD militanlarının bulunduğu Türkiye sınırına 20-25 kilometre uzaklıktaki Menbiç bölgesinde hareketlilik tespit edilince, bu alana da top atışları yapıldı. Bu sabah yine Carablus'tan atılan bir havan mermisi sınırı aşarak Karşıyaka Mahallesi'ndeki Karşıyaka Camisi'nin lojmanının avlusuna düştü. Kimsenin yaralanmadığı patlamaya yine Fırtına obüsleriyle yapılan top atışlarıyla karşılık verildi.

'SOKAĞA ÇIKMAYIN' ANONSLARI

Sabah saatlerinde atılan havan mermisinin isabet ettiği evin bulunduğu sokak polisler tarafından giriş çıkışa kapatılırken, sınır hattı ve ilçe merkezinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Bu arada belediye hoparlörlerinden de sık sık; 'Dikkat güvenlik uyarası. İlçemize yönelik havan saldırıları nedeniyle halkımızın can güvenliği için evlerinden çıkmamaları ve evlerinin zemin katlarında oturmaları ilan olunur' anonsları yapılarak ilçe sakinlerine uyarıda bulunuldu.