Adana'nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu. Yangın sonucu maalesef 11'i öğrenci, 1 görevlinin hayatını kaybetti. Ayrıca 22 öğrencinin de yaralandığı belirtildi. Yaşanan facianın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak geç saatlerde Adana'ya ulaştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Valisi Demirtaş, "12 cenazeye ulaştık, 22 yaralı hastanede' dedi. Basın mensuplarına ikinci bir açıklama yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Yurtta 34 öğrenci kalıyordu. Yaralılar olduğunu biliyoruz. Yaralılar içerisinde, hem dumandan etkilenenler hem de yangın sonrası yaşanan panikle camdan atlayarak yaralananlar da var. İçeride şu anda kimse yok. Yangının eletrik kontağından çıktığı anlaşılıyor" dedi.

 

8 YIL ÖNCE KONYA'DA KURAN KURSU YURDUNDA FACİA YAŞANMIŞTI

Konya'nın Taşkent İlçesi'nde O dönem belde olan Balcılar Mahallesi'nde Balcılar Kasabası Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği’ne ait Özel Boğaziçi Öğrenci Yurdu’nda, 1 Ağustos 2008 günü saat 04.15’te LPG tankından sızan gaz, sabah namazı için kalkan bir öğrencinin elektrik düğmesine basması sonucu patlama olmuştu. Patlama o kadar şiddetliydi ki, 3 katlı yurt binası yıkılarak 1'i eğitmen 17'isi de yatılı öğrenciye mezar olmuştu. Ayrıca olayda 29 öğrenci de yaralanmıştı. 25 Ekim günü bu faciaya ilişkin 26'ıncı duruşma yapılmış ve 8 yıldır süren dava yeniden ertelenmişti.

İLGİLİ HABERAdana'daki yangın faciasına ilişkin hükümetten ilk açıklamaAdana'daki yangın faciasına ilişkin hükümetten ilk açıklama


ADANA BŞB HÜSEYİN SÖZLÜ: YANGIN MERDİVENİ KİLİTLİYDİ

Adana Aladağ'da kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasının ardından açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 'binadaki yangın merdivenin kilitli olduğunu ve yangın sırasında bu merdivenin kullanılamadığını söyledi. Başkan Sözlü öte yandan, öğrencilerin kilitli olan yangın merdivenin bulunduğu bölgede hayatlarını kaybettiklerini kaydetti.

mer1

Çatıda gereğinden fazla ahşap kullanıldığını söyleyen Sözlü, yangın sonrası çatının çöktüğünü ve öğrencilerin bu şekilde hayatını kaybettiğini ifade etti. Ayrıca Başkan Sözlü, bu yangın merdivenin kilitli olmasa öğrencilerin kurtulacağını belirtti

mer2

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangında, sayaç değiştirme işlemi nedeniyle bir problem yaşanmış olabileceğini söyledi.
.

İLGİLİ HABERMilli Eğitim Bakanı'ndan Adana'daki facia ile ilgili ilk açıklamaMilli Eğitim Bakanı'ndan Adana'daki facia ile ilgili ilk açıklama


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı telefonla arayarak Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yaygında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Vali Demirtaş'tan konuyla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faciada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulunduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABERAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: Yangın merdiveni kilitliydiAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: Yangın merdiveni kilitliydi


YANGIN SIRASINDA BİNADAN ATLADILAR

Saat 19.30'da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 200 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.



BAŞBAKAN YILDIRIM VALi'DEN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana’da bir öğrenci yurdunda meydana gelen yangın hakkında Adana Valisi Mahmut Demirtaş’tan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın, Adana’nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Demirtaş’tan bilgi aldığı öğrenildi.

 

 

ADANA VALİSİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yangın sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yurtta 34 öğrenci kalıyordu. Yaralılar olduğunu biliyoruz. Yaralılar içerisinde, hem dumandan etkilenenler hem de yangın sonrası yaşanan panikle camdan atlayarak yaralananlar da var. İçeride şu anda kimse yok. Yangının eletrik kontağından çıktığı anlaşılıyor" dedi.

İLGİLİ HABERAcı gerçek! Bir ambulansta 9 cesetAcı gerçek! Bir ambulansta 9 ceset


BAKANLAR ADANA'YA GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AFAD Başkanı Halis Bilden yaşanan facianın ardından Adana'ya gidiyor.

BELEDİYE BAŞKANI ALPGEDİK: ÇATI ÇÖKTÜ MÜDAHALE ZORLAŞTI

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, CNN Türk canlı yayınında yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Alpgedik, yangının yurdun birinci katında başladığını ve en üst katın ahşap olması nedeniyle çok hızlı bir şekilde yayıldığını ifade etti. Bu nedenle de çatının çöktüğünü söyledi. Binada soba olmadığını ve kalorifer ile ısınmanın sağlandığını söyleyen Başkan Alpgedik, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti. Mustafa Alpgedik, binanın müfettişler tarafından kontrol edilip edilmediğine ilişkin yöneltilen soruya ise Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından zaman zaman kontrollerin yapıldığı ve şimdiye kadar yurt ile ilgili sorunlu bir bilginin gelmediğini söyledi.

basliksiz-1

BİR AMBULANSTA 9 CESET

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi bir ambulans ile adli tıp kurumuna getirildi.

İLGİLİ HABERFaciada yaralı ve ölenlerin isimleri belli olduFaciada yaralı ve ölenlerin isimleri belli oldu


BAKAN ÖMER ÇELİK

AB Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Ben Brüksel’deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana’ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana’ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye’nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak. Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar”

 

CHP'Lİ ELİF DOĞAN TÜRKMEN

CHP milletvekili Elif Doğan Türkmen yaptığı açıklamada, "Yangının neden çıktığı bilinmiyor. 30'un üzerinde öğrencinin olduğu belirtiliyor" dedi.