Türkiye dün peş peşe iki kahreden haberle sarsıldı. Kalleş terör örgütü PKK, Mardin ve Şırnak’ta 10 askerimizi şehit etti. Mardin Kızıltepe ile Derik ilçeleri arasındaki karayolunda dün sabah, askerleri taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında daha önce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 askerimiz şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şehit olan Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş (Çorum), uzman çavuşlar Sedat Yıldız (Osmaniye), Enes Kaya (Konya) ve Mustafa Alpaslan (Adana) bugün Mardin’de Selen Kışlası’nda düzenlenecek uğurlama töreninden sonra memleketlerine gönderilecek.

DÜĞÜN HAZIRLIĞINDAYDI


28 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan’ın 8 Ekim’de düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Yakınları, şehit uzman çavuşun Kurban Bayramı’nda düğün yapmayı planladığını ancak izin alamayınca ertelediğini söyledi. 22 yaşındaki şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş’ın babası Zekeriya Darbaş ve annesi Müberra Darbaş’ın Diyarbakır’da polis olan çocukları Emre Darbaş’ın yanına gittikleri öğrenildi. Yeni doğan torunlarını gören Darbaş çiftinin, bugün de Mardin’de görev yapan oğulları Ömer Faruk Darbaş’la birlikte Çorum’a gitmeyi planladıkları öğrenildi. 26 yaşındaki şehit Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya’nın 2 yıl önce uzman çavuşluk görevine başladığı, daha önce düğün yemekleri yapan aşçıların yanında çalıştığı belirtildi. Şehit Kaya’nın en son geçen haziran ayında izinli olarak ailesinin yanına gittiği öğrenildi. 28 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Sedat Yıldız’ın ise bekar olduğu, ailesinin Osmaniye’nin Toprakkale İlçesi’ne bağlı Göçmenler Mahallesi’nde tek katlı kerpiç bir evde yaşadığı belirtildi.

SİLAHLA TARADILAR


Şırnak’ta yol kontrolünü sağlayan askeri time dün öğleden sonra teröristlerce önce roketatar, sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. 6 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı. Şehit düşen askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek’in Afyonkarahisar’daki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit Çiçek’in bekar ve 2 kardeşinin daha olduğu kaydedildi.

6 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Alda’nın acı haberi Kayseri’deki ailesine ulaştı. Alda’nın 20 gün önce nişanlandığı öğrenildi. Ayrıca, şehit Mehmet Alda’nın geçtiğimiz günlerde bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı ‘Cennet koktu her yer, çünkü şehit düştü asker’ yazısı yürekleri burktu. 4 kardeş olduğu öğrenilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Alda’nın cenazesinin yarın defnedileceği öğrenildi.

2 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ


Hain saldırıda şehit olan jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Tolga Özdinç’in memleketi Adana’daki baba evi acı haberle yasa büründü. Şehidin 2 aylık eşi Funda Özdinç, gözyaşlarına boğulup sinir krizleri geçirdi. Şehit Uzman Çavuş Özdinç’in yaklaşık bir yıldır Şırnak’ta görev yaptığı, son olarak kendi düğününde memleketine geldiği belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Özdinç’in, kardeşi Emrah Özdinç’in de Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde polis olduğu bildirildi. Saldırıda şehit düşen 23 yaşındaki Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin Aydın Çine İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Güneri’nin kardeşi Tayfun Güneri’nin de vatani görevini yaptığı, terhisine 35 gün kaldığı belirtildi.