PKK'lı teröristler Kurban Bayramı'nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi, ilk belirlemelere göre patlamada 48 kişinin yaralandığı öğrenildi. Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi.

van-saldiri-ic

Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, iş yerlerinin yoğun olduğu ve AKP il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü.

 

Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.

van-saldiri-ic-2

Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

van-saldiri-ic-3

Van Milletvekili Beşir Atalay, “Bomba yüklü araç patlatılıyor. Parti binamız sakindi orada bugün bayramlaşma olmadığı için tenhaydı. Ancak polis noktasında 2 polisimiz yaralandı, gerisi sivil vatandaş. Hayati risk taşıyan 1 yaralı vatandaşımız var” dedi. Öte yandan RTÜK, Van'daki hain saldırıyla ilgili 'geçici yayın yasağı' kararı aldı.

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Patlamanın ardından Van Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada 2'si polis toplam 48 kişinin yaralandığı belirtilerek şöyle denildi:

"12 Eylül 2016 tarihinde saat 10.50'de ilimiz Beşyol mevkiindeki Ak Parti Van İl Başkanlığı'nın önünde bulunan polis noktası yakınına bölücü terör örgütü mensupları tarafından parkedilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen hain terör saldırısında 2'si polis memuru 46'sı sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 48 kişi yaralanmış olup, yaralılar ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Terör örgütü mensuplarının yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Patlamanın ardından Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Ak Parti il Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte olay yerine gelerek inceleme yaptı. Emniyet Müdürü Ekici, detaylı bir araştırmanın ardından konuyla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.

4 PARTİNİN İL BİNASI ZARAR GÖRDÜ

Van'ın Beşyol Meydanında meydana gelen patlamada bir çok bina ve iş yeri hasar görürken, aynı bölgede bulunan AKP ile birlikte olay noktasına yaklaşık 100 metre uzaklıklıkta bulunan CHP, yolun karşı tarafında bulunan ve 60-70 metre uzaklıkta bulunan HDP ve büyük hasar gören iş hanının içerisinde bulunan PAK il binası da zarar gördü.