Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristler uluslararası İpek Yolu üzerinde tuzakladığı patlayıcıyı, zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu 3 polis şehit oldu.

[caption id="attachment_1329332" align="alignleft" width="880"]FOTO:İHA - Hainlerin bombalı saldırısı sonucu 3 polisin şehit olduğu araç hurdaya döndü. FOTO:İHA - Hainlerin bombalı saldırısı sonucu 3 polisin şehit olduğu araç hurdaya döndü.[/caption]

Saldırı, Mardin-Şanlıurfa karayolunun Derik İlçesi sınırları içinde kalan, uluslararası İpek Yolu'nun Denktaş ve Hayırlı köyleri arasında meydana geldi. PKK'lı teröristler, personel naklin sağlandığı sırada karayolu üzerinde tuzakladıkları patlayıcıyıcı saat 13.20'de polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan polis memurları Ahmet Demir, Ramazan Akyürek ve Metin Malkav, olay yerinde şehit oldu. Patlamanın şiddetiyle araç yaklaşık 70 metre uzakta tarlaya fırlarken, olay yerinde büyük bir çukur oluştu.

Saldırının ardından bölgeye Kızıltepe ve Derik ilçelerinden sağlık ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Güvenlik güçleri İpek Yolu'nu çift tarafla olarak bir süre trafiğe kapattı. Karayolu daha sonra tek şeritten ulaşılma açıldı. Bölgede saldırıyı yapan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ŞEHİT ATEŞİ KÜTAHYA'YA DÜŞTÜ

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 3 polisten 22 yaşındaki Ahmet Demir, Kütahya'da oturan yakınlarını yasa boğdu.

Şehit polis Demir'in babasının da Özel Harekat polisi olduğu ve geçici görevle İstanbul'da bulunduğu öğrenildi.

Tunceli'de Özel Harekat Şubesi'nde görevliyken geçici görevle Mardin'e giden Ahmet Demir, Derik ilçesi yakınlarında yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle içinde bulunduğu zırhlı araçta 2 arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Bekar olan Ahmet Demir'in babası Mehmet Ali Demir'in de kendisi gibi özel harekat polisi olduğu, Bursa'da görev yaptığı, geçici görevle İstanbul'da bulunduğu öğrenildi. Baba Mehmet Ali Demir'in oğlunun şehit haberini İstanbul'da aldığı ve Kütahya'ya gelmek üzere yola çıktığı belirtildi.

Şehit polis memuru Ahmet Demir'in yarın Kütahya'nın Çavdarhisar İlçesine bağlı Tepecik Köyü'nde toprağa verilmesi bekleniyor.