BİTLİS’in Ahlat ilçesi'nde, çalıştıkları amcalarına ait kuyumcu şirketinin aracını kar maskesi ve silah tehdidiyle durdurup, içindeki altın ve paraları alan 2 kardeş, jandarmanın çalışması sonucu yakalandı. 8 kilo altın ve 60 bin TL'nin Murat Ay ve kardeşi Kasım Ay tarafından, soygun görüntüsü verilerek çalındığı belirlendi.
Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde 3 gün önce filimleri aratmayan bir soygun olayı meydana geldi. Merkezi Diyarbakırda bulunan, amcasına ait kuyumcu firmasında çalışan Kasım Ay, bir firma çalışanı ile birlikte hafif ticari araçla bölgede bulunan kuyumculara altın dağıtmak üzere yola çıktı. Ahlat'taki dağıtımı yapıp Tatvan'a dönerken, aracın önü 10'nuncu kilometrede başında kar maskesi bulunan silahlı bir kişi tarafından kesildi. Elindeki silahla araçtakileri tehdit edip indiren şüpheli, 8 kilo altın ile 60 bin TL bulunan aracı alarak uzaklaştı. Kar maskeli soyguncu kaçarken, havaya birkaç el de ateş etti.
ÇELİŞKİLİ İFADE ÜZERİNE TEKNİK TAKİP
Kasım Ay ve yanında bulunan firma çalışanı, telefonla jandarmaya ulaşarak soyulduklarını anlatıp, yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri Kasım Ay ile yanında bulunan firma çalışanını ifadelerini alıp serbest bıraktı. Ancak ifadelerdeki çelişkiler üzerine de teknik takibe başladı. Yapılan teknik takipte jandarma soygunun bir senaryo olduğunu belirledi.
Bunun üzerine serbest bıraktığı Kasım Ay'ı dün gözaltına alıp, yeniden sorguladı. Yapılan sorguda Kasım Ay, soygunu ağabeyi Murat Ay ile birlikte tasarladıklarını, soygunu gerçekleştiren kar maskeli kişinin de ağabeyi olduğunu söyledi. Kasım Ay, amcasına ait firmada çalıştığını, çok borçlarının olduğunu, bu yüzden soygunu ağabeyi ile birlikte tasarladıklarını anlattı. Bugün Ahlat Adliyesi'ne çıkarılan soyguncu kardeşler Murat ve Kasım Ay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

DHA