PARTİ TOPLANTISINA KATILDI
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı 55'inci Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. 18 Mart Spor Salonu'ndaki toplantıda ayrıca Ak Parti Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Kırklareli eski milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları ile 2 bine yakın partili yer aldı. Toplantıda, Ak Parti'nin çalışmaları ile 15 Temmuz sürecinde yaşananlar slayt gösterisiyle sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının ve resimlerin olduğu bölümler, salondakilerden yoğun alkış aldı.
CHP'LİLERE 'ZOMBİ' BENZETMESİ
Toplantıda konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Türkiye ve Çanakkale gündemini değerlendirdi. Konuşmasının başında Çanakkale'ye yapılan yatırımlardan bahseden Turan, eleştiri toplayan cinsel istismar düzenlemesine değindi. Düzenlemeyle ilgili Ak Parti'yi eleştiren CHP'lileri 'zombi' olarak niteledi. Hiçbir gerginlik olmamasına rağmen bir anda en ağır, en haksız ithamlara maruz kaldıklarını söyleyen Turan, "Bir defa ahlaki olmayan bir işin altına Ak Parti'nin imza atması mümkün değil. 2004 yılında evlenme kaydıyla cezaların kalkması kanununu ortadan kaldıran biziz. Yetmedi, sonraki yıllarda ceza kanunu değişikliğiyle tacizde, küçüklerle ilişkide cezaları iki kat arttıran da bizim iktidarımız. 2014 yılında ÇTSO salonunda Cumhurbaşkanı konuşma yaptığı sırada Esma Bayramiç isimli Roman vatandaş, eşinin, küçük yaşta evlendiği için cezaevinde olduğunu söylemişti. Bunun gibi örnekler birden çok oldu. Biz erken yaşta evliliğe izin vermiyoruz. Hata yapılarak erken yaşta evlenmiş, yaşı büyümüş, ailesi mutlu olmuş ama cezaevine konmuş olanların dışarıda kalan kadınları ve çocukları için bir defalığına mahsus geçici olarak bunları çıkarın ki çocuklar babasız kalmasın diyoruz" dedi.
CHP'lileri eleştiren Turan, "AK Partiye vurmak için en ağır hakareti yapıyorsun. Bunun adı siyaset değil. Bunlar insan değil, zombi bunlar zombi. Böyle bir şey olabilir mi ya En iyi işi yapmaya çalışıyoruz. Toplumun tüm sorunlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Her derdi önemsiyoruz. Bize teşekkür edecekleri yerde en ağır hakareti ediyorlar" diye konuştu.

DHA