ANKARA Ticaret Odası’nın (ATO) bu yıl ikincisini düzenlediği Ankara Marka Festivali (AMF) açıldı. Festival’de “Türkiye’nin en büyük markası Türk halkı” mesajı verildi. Festival’e katılan Atılım Üniversitesi (ATÜ) öğrencileri yaptığı projeleri sergiledi. Festivalde konuşan Atılım Üniversitesi Tanıtım Müdürü Sedat Karaçayır, Atılım Üniversitesinin 20’nci yılını kutladıklarını ve eğitimde önemli bir marka olmak yolunda çok ciddi adımlar attıklarını dile getirdi.

Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim’in Haziran ayında belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversite arasına girme hedefini gerçekleştirdikleri için gurur duyduklarını söyleyen Sedat Karaçayır, "Festivale 10’a yakın proje ile katıldık ama hali hazırda onlarca projenin desteklenmesi Atılım Üniversitesi tarafından devam ediyor. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada geleceğe iz bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK YARDIMCI ROBOTU

AMF’de yoğun ilgi gören Atılım Üniversitesi Mekatronik Bölümü öğrencilerinin yaptığı robotlar hakkında bilgi veren Mekatronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Erdenoğlu, “Atılım Üniversitesi 20’nci yılını kutluyor. Burada gördüğünüz çalışmalar üniversitenin Mekatronik Bölümünün robotlarıdır. Bu robotların tamamı öğrencilerin emekleriyle yapılmış olup üniversite’nin desteği ile tamamlanmıştır. Gezen ikram eden robot bir rehber robotudur. Bu robot Alış Veriş Merkezlerinde engelli arkadaşlarımızın rahatlıkla dolaşmasında, hastanelerde ilaç dağıtımında, fabrikalarda gece bekçisi olarak kullanılabilecek robot teknolojisidir. Bu robotlar bölümün ve üniversite’nin imkanları içerisinde geliştirilmiştir” dedi.

HİDROJEN ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN SCOOTER

Üniversitenin destekleri ile kendi bünyesinde yapılan hidrojen enerjisi ile çalışan scooter hakkında bilgi veren öğrenciler, “ATÜ için bir scooter geliştirdik. Bizim amacımız günlük hayatta hidrojen enerjisinin kullanımı göstermekti. Elektrikli bir scooter normalde 2 saat gidebilirken hidrojen enerjisi ile 6 saat gidebilme kapasitesine ulaştı” diye konuştu.

"YÜZDE YÜZ YERLİ DEVRİM HYBRİD"

Festival’de büyük ilgi gören ATÜ Otomotiv bölümünde yapılan ‘Devrim Hybrid’ aracını tanıtan otomotiv öğrencileri, “ATÜ Otomotiv bölümünde yapılan 3 senelik bir proje olan Devrim Hybrid aracımızı üniversitemizin desteği ile yaptık. Tasarım ödülü alan aracımız 2016 yılında düzenlenen Hybrid araçlar yarışını üçüncülük ile bitirdi. Aracımız 130 km hıza ulaşabiliyor. Hem elektrik hem benzinde çalışabiliyor” dedi.

250 KİLO TAŞIYABİLEN KARTON BİSİKLET

Neredeyse tamamı geri dönüşüm maddeleri ve doğal ürünlerden oluşan karton bisiklet hakkında bilgi veren İmalat Bölümü öğrencileri ise "Karton bisikletimiz hem doğan ürünler ile hem de geri dönüşebilir ürünler ile bir bisiklet yaptık. Yaklaşık 250 kilo ağırlığı kaldırabilme özelliğine sahip olan bu bisikletimizin sadece üç bölgesinde metal kullandık geri kalan yüzde 85’i geri dönüşebilir doğal ürünlerden yapıldı. Bisikletimizi yaparken üniversitemizin büyük desteği oldu” diye konuştu

 

DHA