İZMİR'de, boşanma davası duruşması ardından babası tarafından adliye önünden kaçırıldığı öne sürülen 7 yaşındaki Elif S., 4 yıldan bu yana bulunamadı. Kaçırıldığında 3 yaşında olan kızını bulabilmek için bugüne kadar yaptığı girişimlerden sonuç alamayan anne, 33 yaşındaki Aysun Demirtaş, kendisine yardım edilmesini isteyip, "Ne olur kızımı bulun" dedi.
Marangoz eşi, 43 yaşırdaki Muharrem S. ile 2007 yılında evlenen Aysun Demirtaş, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2012 yılında boşanmaya karar verdi. 2012 Eylül ayında İzmir 14'ncü Aile Mahkemesi'nde açılan boşanma davasının duruşmasına gittiklerinde, mahkeme, 3 yaşındaki kızları Elif'in velayetinin kime verileceğinin belirlenmesi için psikolog, çocuk ve ebeveyn görüşmesi yapılmasını istedi. Elif'in, bir sonraki duruşmaya kadar annesi Aysun Demirtaş'ta kalmasına karar verildi. Anne Aysun Demirtaş, duruşma sonrası adliyeden çıktılarında, elini tutup birlikte yürüdüğü kızını zorla alan eşi Muharrem S.'nin, bazı yakınlarının da yardımıyla otomobiline bindirerek kaçırdığını öne sürdü. O günü anlatan anne Demirtaş, şöyle dedi:
"Bağırarak yardım istedim. O arada öğle yemeğine çıkan ve adliyede görevli olan Psikolog G.Ö. ve Pedagog S.D. olayı görerek Muharrem S.'nin elinden kızımı almak için çaba gösterdi. Ancak, otomobile binen Muharrem S. kapıları kilitleyerek hızla uzaklaştı. Kaçırılmaya şahit olan G.Ö. ve S.D. benimle birlikte şikayet için savcılığa geldi. Elif'in kaçırıldığını ve gördüklerini anlattı."
Bu olayın ardından İzmir 14'ncü Aile Mahkemesi'nin, kızının velayetini geçici olarak kendisine vererek, baba hakkında 'Çocuk kaçırmak suçundan' suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti:
"İzmir 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Murrem S., Elif'i kaçırmadığını, benim 1 ay süre ile kalması için kendisine teslim ettiğimi ileri sürdü. Süre dolduktan sonra kızımı Bornova'da bana teslim ettiğini iddia etti. Duruşmada sorulan soru üzerinde, teslim sırasında herhangi bir tutanak tutulmadığını söyledi. Ancak yapılan araştırmada, Muharrem S.'nın kızımı bana teslim ettiğini söylediği tarih ve saatte benim Bornova'da bulunmadığım, başka bir ile gittiğim, görüntü kayıtları ve telefon sinyalleri ile ortaya çıktı. Muharrem S.'ye bu davada 1 yıl hapis cezası verildi."
ELİF'TEN HABER YOK
Çift bir yıl sonra boşanırken, çocuğun velayeti de anneye verildi. Sonraki süreçte, mahkeme kararı ile küçük kızın babasının evi, akrabaları ve gideceği yerler tek tek arandı. Polis, babayı günlerce takip etti, anne ve ailesinin evlerinin önünde sabahlandı, ancak küçük Elif'in izine rastlanılmadı. Baba Muharrem S.'nin kalma ihtimali olan 20'ye yakın eve yapılan ani baskınlardan da bir sonuç alınamadı. 17 defa BİMER ve Cumhurbaşkanlığı'na yazı yazıp, başvuran çaresiz anne kızını bir türlü bulamadı.
OKUL VE HASTANE KAYITLARI DA ARAŞTIRILDI
Kaçırıldığında 3 yaşında olan kızının eşi tarafından saklandığını iddia eden, bir tekstil firmasında kalite kontrol bölümünde çalışan anne Aysun Demirtaş, savcılık talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na ait kurumların kayıtlarının da incelendiğini, hiçbir ize ulaşılamadığını söyledi. Dört yıldır hiçbir hastane ve okula gitmediği, havalimanlarında yurtdışına çıkış kaydı olmadığı belirlenen kızının yaşayıp yaşamadığına dair de bir iz bulamayan Aysun Demirtaş, öldürülmüş olabileceğini düşünerek eski eşi hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulundu. Aysun Demirtaş, eski eşi Muharrem S. hakkında çocuğu kaçırma suçunun devam etmesi nedeniyle iki ayrı mahkemede daha dava açıldığını, bunların henüz sonuçlanmadığını belirtti.
Kızının bulunması için herkesten yardım isteyen Aysun Demirtaş, "Kızım eski eşim tarafından 3 yaşındayken kaçırıldı ve şuan 7 yaşında. Yaşadığına dair hiçbir bulgu da yok. Babasını polis de biz de takip ettik, ama kızıma ulaşamadık. Kızımın öldürülmüş olabileceğinden de korkuyorum. Ne olur kızımı bulun. Kızımı bulup bana getirsinler" diye feryat etti.

DHA