Yüksel KOÇ / İSTANBUL, (DHA) BAHÇELİEVLER'de 11 Mart 2016 tarihinde av tüfeğini kontrol ettiği sırada 5 yaşındaki torunu Baran Abdi Kahraman’ı öldüren Musa Dal (52) hakkında “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Musa Dal önümüzdeki günlerde hakim huzuruna çıkacak.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Musa Dal’ın,  Baran Abdi Karaman’ın dedesi olduğu belirtilerek, olay günü 13.00 sıralarında Baran Abdi Karaman’ın annesi ile birlikte dedesinin işlettiği büfeye gittiği belirtildi.
 Baran Abdi Karaman’ın bir süre sonra annesi ile birlikte şüpheli olan dedesi Musa Dal’ın evine gittiği, Musa Dal’ın da saat 17.3018.00 sıralarında eve geldiği hatırlatılan iddianamede, maktulün önce oyuncak silahı istediği, bu silahın çok ses çıkarması nedeni ile dedesi tarafından çocuğa verilmediği belirtildi.
İddianamede, “Maktül, ‘dede senin silahın vardı, ben gördüm’ demesi üzerine dedesi yatak odasına giderek yatağın altında bulunan tüfeği alarak salona geldi. Şüpheli Musa, içerisinde fişek olabilir diye namlusuna baktı, ancak görmedi. Ardından doldur boşalt yapıp tetiğe dokunduğu sırada tüfek ateş aldı. Tüfekten çıkan fişek Maktül Baran’a isabet etti” denildi.
6 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK
Şüpheli Musa Dal’ın savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul ettiği belirtilen iddianamede, Dal’ın “Taksirle adam öldürme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamasının yapılması istendi.
İddianamenin gönderildiği Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.


 

DHA