TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, HDP'nin tutuklamalar ardından parti olarak TBMM'deki çalışmaları durdurma kararını değerlendirirken "Şahsi kanaatim seçilen milletvekillerinin, terörle aralarına bir defa mesafe koyarak mecliste devam etmeleri. Olması gereken bu. Ya 'demokrasi', ya 'terör'; Ya 'siyaset', ya da 'Silah' diyecekler. Böyle bir tercihle de karşı karşıyalar" dedi.
TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile birlikte geldiği Kahramanmaraş'ta Uluslararası 3'üncü Kitap ve Kültür Fuarı'nı gezdi. Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir'in de eşlik ettiği Ataş ve Aydın, yayınevi stantlarını gezdi.
Ahmet Aydın, burada HDP'nin, Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanması ardından TBMM'deki çalışmalarını durdurma kararını değerlendirdi. Aydın, HDP'li vekillerin terörle aralarına mesafe koyarak mecliste devam etmeleri gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Eğer demokrasi diyorsak, siyaset yoluyla insanlara hizmet etmek istiyorsak, siyaset kanallarını açık tutmamız lazım. Şahsi kanaatim seçilen milletvekillerinin, terörle aralarına bir defa mesafe koyarak mecliste devam etmeleri yolunda, olması gereken bu. Çünkü millet kendilerine hizmet etsin diye oy verdi, iradeleri bu yönde tecelli etti. Ama terör örgütüyle de mutlaka bağını kessinler, yoksa terörle siyaset bir arada bulunmaz. Hem demokrasi diyeceksiniz, hem silahtan yana tavır takınırsanız bu kabul edilemez bir şey. Dolayısıyla arzumuz odur ki; inşallah bir defa terörle aralarına mesafe koyarlar. Siyaset kanallarının açık olduğu, demokratik ortam olan ve milli egemenliğin tecelligahı olan bu mecliste millete yakışır. Millet onuruna yakışır bir şekilde hizmet etmeye devam etsinler, arzumuz bu yönde. Ama bunu yaparken de bir tercih yapmak zorundalar tabiki. Yani burada aslında ciddi bir samimiyet testinden de geçiyorlar. Ya demokrasi diyecekler, ya terör diyecekler. Ya siyaset diyecekler, ya silah diyecekler. Böyle bir tercihle de karşı karşıyalar. Diliyoruz ve umuyoruz sözde demokratik söylemleri ağzından, dilinden eksik etmeyenler gerçek manada özümsemiş anlamıyla da demokrasinin taçlandırıldığı mecliste siyaset kanalları yollarıyla millete hizmet etmeleri. Bu vesileyle tercihlerini, iradelerini, milletten, siyasetten yana, demokrasiden yana kullanmaları bizim en büyük arzumudur. Onun dışında taktir tabiki kendilerindir. Ama dediğim gibi millet onlara 'Gitsin mecliste siyaset yaparak bizlere hizmet etsinler' diye oy verdi. Teröre destek vererek terörün propagandasını yaparak değil bu tercihi milletten yana kullanmaları noktasında bizler de çağrımızı yineliyoruz."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise HDP'nin meclis organlarındaki çalışmaları durdurma kararının kendi taktirleri olduğunu ifade ederek, "Bunan sonraki süreci hep birlikte izleyeceğiz, göreceğiz. Biz çekilmemeleri gerektiğini düşünüyoruz ama onlar böyle bir şey taktir etmişlerse kendi taktirleridir. Meclis çalışmalarına devam eder, komisyon çalışmalarına devam eder. Süreci hep birlikte izleyeceğiz ve göreceğiz" dedi.
Başkan Fatih Mehmet Erkoç, Ahmet Aydın ile Mustafa Ataş'a kitap seti hediye etti.

DHA