– MALİYE Bakanı Naci Ağbal, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, “Bu hain terör örgütü 40 yıldır bu memlekette adeta vücuda giren bir virüs gibi, vücudu yavaş yavaş kirletmeye başladı. Devlet kurumlarına sızdılar, bütün devlet kurumları içerisinde yuvalandılar. Bu alçaklar, bu hainler ekmek yedikleri, nefes aldıkları, yaşadıkları bu memlekete ihanet ettiler” dedi.
Gece saatlerinde Bayburt’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Valiliği önündeki alanda demokrasi ve milli irade nöbeti tutan vatandaşlara eşlik etti. Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşlar seslendirdiği demokrasi nöbetine Bakan Ağbal'ın yanı sıra Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Ak Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu da katıldı.
'DEVLET KURUMLARINA SIZDILAR'
Burada kalabalığa seslenen Bakan Ağbal, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında milletin darbecilere gerekli dersi verdiğini belirterek, “15 Temmuz gecesi bu ülkenin birliğine, beraberliğine, demokrasisine, hukuk devletine kast etmek isteyen alçaklar, hainler bir darbe girişimi yapmaya kalktı. Bu alçaklar, bu milleti hafife aldılar. Bu milletin imanı, inancı, birliği ve beraberliği sayesinde bu alçaklara gerekli ders verildi. Allah sizlerden razı olsun. Bu hain terör örgütü 40 yıldır bu memlekette adeta vücuda giren bir virüs gibi vücudu yavaş yavaş kirletmeye başladı. Devlet kurumlarına sızdılar, emniyette, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, bütün devlet kurumları içerisinde yuvalandılar. Bu alçaklar, bu hainler ekmek yedikleri, nefes aldıkları, yaşadıkları bu memlekete ihanet ettiler. Bu memleket ki Suriye’deki zorda kalan 3 milyon kardeşine kucak açmış Ensar bir millettir” dedi.
'ALLAH BUNLARI KAHRETSİN'
Fetullah Gülen’in ‘darbeyle alakam yok’ şeklinde açıklamasına da tepki gösteren Bakan Ağbal konuşmasınu şöyle sürdürdü:
“Bu hainler yine TSK’nın envanterinde bulunan silahları kullanarak milletin karşısına dikildiler. Sandılar ki; bunlar duracak, darbe yapacak, eskisi gibi bu ülkede yine bir diktatörlük kurmaya kalkacaklar. Sizler bütün Türkiye, bunların karşısına dimdik çıktınız. Bütün memleket o gece ayaktaydı. Herkes, hepiniz bu alçaklara karşı dik durduk. Meclis o gece toplandı, hükümet o gece dimdik ayaktaydı. Bu FETÖ terör örgütünün başındaki alçak bu milletin aklıyla alay ediyor. Amerikalarda oturduğu yerden darbeyi yönetiyor, onun buradaki uşakları da darbeye teşebbüs ediyor. Kalkmış şudur, budur ‘darbeyle alakam yoktur’ diyor. Herkes biliyor ki; bu darbe girişimi, bu alçağın emri ve talimatıyla onun Türkiye’deki silahlı kuvvetlerin içine yuvalanmış hainler tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu alçaklar o kadar hainler ki; vatandaşa kurşun atabiliyorlar, tankı sürebiliyorlar, Meclis'i bombalayabiliyorlar. Allah bunları kahretsin, Allah bunları içimizden temizlesin, helak etsin. Allah bir daha bu memlekete böyle sıkıntılar göstermesin. Bunlar nerede varsa, inleri neredeyse, her bir inine girilecek ve adalete teslim edilecek”
'EKONOMİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ'
“İnadına demokrasi, inadına hukuk devleti” diyen Bakan Ağbal “Allaha şükürler olsun ekonomimizin de temeli sapasağlam. Şu anda bize düşen ekonomimizi daha da güçlendireceğiz, büyüteceğiz. Aş, iş, istihdam, bunları hep beraber üreteceğiz. İnadına demokrasi, inadına hukuk devleti. Bu alçaklara asla geçit vermeyeceğiz. Hükümetimiz merak etmeyin, emin olun bu alçakları bulundukları inlerde teker teker bulacak, adaletin önüne koyacak. Türkiye bir hukuk devleti, bu zalimlerin, alçakların cezasını hukuk çerçevesinde en şiddetli şekilde vereceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Demokrasi nöbeti halk ozanların konserleriyle devam etti.

DHA