Ali KADI/NİĞDE,(DHA)ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’daki hain saldırada şehit olan Niğdeli polis Bora Çelik’in cenaze töreni için geldiği Niğde’de, 15 Temmuz kahramanı şehit astsubay Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti. Bakan Eroğlu daha sonra Çukurkuyu kasabasında bulunan Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kendi adına fidan dikti.
Kabir ziyaretinde dua eden Bakan Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir kahraman şehidimizden Allah razı olsun. Darbe girişiminde canını seve seve feda eden bir kahraman. Gerçekten hainler milleti bölmeye parçalamaya çalıştılar ama Ömer Halisdemir gibi kahramanlar göğsünü siper ederek cevap verdi. Onun hatırasını yad etmek için buraya geldik ve adının yaşadığı Hatıra Ormanı'na  fidan diktim" dedi.
Bakan Eroğlu fidan dikiminden sonra Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Eroğlu'na Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen'de eşlik etti.

DHA