BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, FETÖ/PDY bağlantılı kişilerin TÜBİTAK'ta işi yavaşlatıp projeleri sabote ettiği yönünde tespitleri olduğunu ifade ederek, “Bunları ortaya çıkarmak için inceleme başlattık” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla İstanbul’dan Edirne’ye geldi. Edirne Valiliği bahçesinde Vali Günay Özdemir, Edirne Ak Parti Milletvekili Rafet Sezen, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, vali yardımcıları, kurum müdürleri tarafından karşılandı. Ardından valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özlü, Vali Günay’ı makamında ziyaret etti.
Bakan Özlü, gazetecilerin sorusu üzerine FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup kişilerin TÜBİTAK içerisindeki bazı projeleri yavaşlatarak sabote ettiği yönünde tespitleri olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “TÜBİTAK projelerini yavaşlatıp veya intikaya uğrattığı yönünde tespitlerimiz var. Şu an projeleri inceliyoruz. Tek tek her projeyi inceleyeceğiz, bu projeler sabote edilmiş mi Ya da ne kadar sabote edilmiş, devlete ne kadar zarar verilmiş, bunları tek tek ortaya çıkaracağız. Önce insan kaynağıyla ilgilendik yoğunlaştık, şimdide TÜBİTAK’ın yürüttüğü projeler üzerinde inceleme yapıyoruz” diye konuştu.
“OBAMA NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNÜ HAK ETMİYOR”
Başka bir gazetecinin Suriye’de iç savaşın devam ettiğini hatırlatması üzerine konuşan Bakan Özlü, “Bakan olmadan önce ben muhtelif NATO ve AGİT toplantılarına katıldım Avrupa’da. Toplantılarda mülteci göç konusu konuşuldu, aslında Suriye’deki siyasal kriz çözülmeden mülteci ve göç sorunun çözmek pek mümkün değil. Bunu o toplantılarda da söyledim. Suriye’deki siyasal sorunu çözmek konusunda maalesef batı ve Amerika Birleşik Devletleri iyi bir sınav vermedi. Hatırlayacaksınız Obama seçildiği ilk dönemde kendisine bir ödül verildi. Nobel Barış Ödülü verildi. Seçildiğinin ilk dönemiydi ve şu anda 2’nci dönem tamamlamak üzere, Kasım’da seçim var. Obama’ya verilen ödül ve dünyanın şu anki gelinen noktaya bakıldığında Sayın Obama bu ödülü hak ediyor mu Etmiyor mu bunu sorgulamamız gerekir. Ben hak etmeği kanaatindeyim. Dolayısıyla batılı müttefiklerimiz batılı dostlarımız Suriye krizi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdikleri hassasiyetleri göstertselerdi bugün bu noktaya gelmezdik. Maalesef batılı müttefiklerimiz batılı dostlarımız Suriye’deki siyasal kriz konusunda Türkiye’nin tezlerini, Sayın Cumhurbaşkanımızın önerilerini, tekliflerini doğrusu çok önemsemediler ciddiye almadılar bugün bu gördüğümüz manzaralar bu yüzden ortaya çıkıyor” dedi.
EDİRNE’YE BİLİM MERKEZİ KURULACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, valilik ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığı binasına geçti. Partililerle sohbet eden Bakan Özlü, Edirne’ye bakanlık olarak Bilim ve Teknoloji Merkezi kuracaklarını belirterek, “Edirne’ye bugün sanayici ve işadamlarıyla birlikte olmak için geldik. Bakanlığımız olarak Edirne’ye yapabileceklerimizi konuşacağız. Edirne’nin sanayi altyapısı, üniversitesi ve bilim ve teknolojiyle ilgili yapılan çalışmaları gözden geçireceğiz. Edirne bilindiği gibi Türkiye’nin batı sınır ve balkanlara açılan bir ilimiz. Biz bakanlık olarak Edirne’ye önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmaları bugün sizlerle istişare etmek için geldik. Bu vesileyle de Edirne bir Bilim ve Teknoloji Merkezi kuracağımızı da müjdelemek isterim” dedi.
İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
Parti ziyaretinin ardından Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’ı makamında ziyaret eden Özlü, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve kentle ilgili bilgiler aldı. Ziyaretlerini tamamlayan Bakan Özlü, Selimiye Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra işadamlarıyla bir araya geleceği Meriç nehir kenarındaki Lalezar restorana geçti.

DHA