BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Vatandaşlarımız arasında, gerekçesi ne olursa olsun, asla ama asla ayrımcılık yapmıyoruz" dedi.
Düzce'de hayırsever iş adamı Hidayet Türkseven tarafından Yahyalar Mahallesi'nde 7 bin 838 metrekarelik alana yaptırılacak Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Törene Bakan Özlü'nün yanında Vali Zülkif Dağlı, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, daire müdürleri katıldı. Bakan Özlü, engelli öğrencilerin eğitim göreceği okulu yaptıracak olan hayırsever iş adamı Hidayet Türkseven'e teşekkür etti. Bakan Özlü, Türkiye'nin çok genç, büyük ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu, bunun büyük bir zenginlik olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:
"Bizim için her bir insanımız çok büyük bir önem ve değer taşıyor. Kaybedecek tek bir vatandaşımız bile bulunmuyor. Her bir insanımızın bu toplum için bir potansiyel taşıdığına ve bir değer üretebileceğine inanıyoruz. Siyasetimizin ve hizmet anlayışımızın temelinde insan yer alıyor. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibiyle hareket ediyoruz. Bütün sosyal politikalarımız, insana ve topluma hizmeti, sosyal adaleti ve eşitliği esas alıyor. İnancımız, kültürel kodlarımız, tarihimiz de bize zaten bunu söylüyor, bunu telkin ediyor. Bu nedenle vatandaşlarımız arasında, gerekçesi ne olursa olsun, asla ama asla ayrımcılık yapmıyoruz."
'ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ'
Bakan Özlü, engellileri sosyal ve ekonomik hayata daha fazla dahil etmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapmadığımı söyledim ama engelli kardeşlerimiz için, gerektiğinde pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Mesela bakanlığımıza bağlı olan KOSGEB desteklerinde, girişimci olmak isteyen engelli kardeşlerimize destekleme oranını yüzde 10 daha fazla uyguluyoruz. Bütün kamu kurumlarımızın hizmetlerinde benzer örnekler bulabilirsiniz. Bugüne kadar, engelli kardeşlerimizle ilgili istihdam, maaşların artırılması, bakım şartlarının iyileştirilmesi, ulaşılabilirlik ve sosyal hayata katılım gibi konularda bir çok ilke imza attık. Bütün bu çalışmaların içinde, engelli kardeşlerimizin eğitimleriyle ilgili yaptıklarımız ayrı bir önem taşıyor. Ulaşım sıkıntısı nedeniyle, hiçbir kardeşimizin okuldan ve eğitimden mahrum kalmasına gönlümüz razı değil. Bu nedenle, ücretsiz taşınan engelli öğrenci sayısını yaklaşık 80 bine çıkardık. Tüm eğitim kitaplarını görme engelli kardeşlerimiz için kabartma olarak bastık ve ücretsiz dağıttık. Ayrıca sesli kitap olarak da teminini sağladık."
Bakan Özlü, özel eğitim kurumlarını da yaygınlaştırdıklarını, özel eğitimden faydalanmak için gereken engel oranını düşürüp yaş sınırını kaldırdıklarını kaydetti. Bakan Özlü, temelini attıkları eğitim kurumunda 2 öğrenciye bir öğretmen düşecek şekilde eğitim verileceğini belirtti.
Konuşmaların ardından okunan dualarla okulun temeli atıldı. Bakan Özlü, törenin ardından görevine yeni başlayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak kentten ayrıldı.

DHA