GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, "Bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya, ticaret erbabımızın, esnaflarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Biz en güzel cevabı üreterek, dayanışmamızı artırarak, birbirimize sahip çıkarak, birbirimizin hak ve hukukunu daha fazla koruyarak, birlik ve beraberlik, dayanışma içerisinde biz bunlarla inşallah baş edeceğiz" dedi.'
Bakan Tüfenkçi, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kırşehir'de Vali Necati Şentürk, Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve diğer il yöneticileri tarafından Valilik önünde karşılandı. Bakan Tüfenkçi, Valilik Özel Defterini imzaladıktan sonra  Kırşehir'in kardeşliğin, hoşgörünün simgesi olan illerin başında geldiğini, esnafın sorunlarını dinlemek, çözüm bulabilmek için geldiğini anlattı.
Sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkçi, FETÖ terör örgütü kapsamında devam eden soruşturma ve operasyonların ekonomi ile ilgili kısmına ilişkin yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgiler verirken şöyle dedi:
 “15 Temmuz darbe girişimini hep beraber gördük, yaşadık ve bu yapı Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet, hem de bütün bakanlıklar içerisinde adeta bir örümcek ağı gibi sararak bu milletin kanını emmeye ve bu millete ihanet etmeyi kendine vazife eden bir terör örgütü. Bu terör örgütü ile mücadele sadece memur bakanlıklar düzeyinde, sadece uluslararası diplomasi veya güvenlik boyutuyla değil, bütün boyutlarıyla mücadele edilmesi gerekir. Bu örgüte baktığımızda genelde nerede para varsa o paranın kaynağı etrafında örgütlendiklerini, o kaynağı emmek için adeta organizasyonlar ve şebekeler kurduğunu görüyoruz. Bu örgütün finansal boyutu çok önemli. Bu örgütün finans ayağının ortaya çıkartılması ve bu örgüte finans sağlayanların bu kaynağı kesmeleri ve hebasını bu millete ve hukuka vermeleri önemli. 15 Temmuz’da milletin paraları, milletin aşından keserek vergi olarak verdiği bu vergilerle alınan silahları halka doğrultan bu örgüt, bu millete hesap vermeliydi. Hesabını millete, hem de hukuka veriyorlar. Buna finans sağlayan şirketlerin üzerine hukuk çerçevesinde gidiyoruz, gitmeye devam edeceğiz. Bununla ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), İçişleri,  Adalet Bakanlığımız, bizim bakanlık ciddi anlamda çalışıyor. Bu yapının içerisinde yer alan ve bu yapının kullandığı şirketlerin bir kısmını zaten kapattık, bir kısmına kayyum atadık. Eğer daha tespit edilecek şirketler üzerinde de ilgili MASAK ve diğer bakanlıklar çalışıyor. Gerekli işlemler çerçevesinde çalışmalar yapılacak."
Son günlerde artan terör olaylarına ilişkin değerlendirmede de bulunan Bakan Bülent Tüfenkçi, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra devletin ve hükümetin sarsıldığını düşünenler oluşmuş olabileceğini düşündükleri boşluktan faydalanmak isteyen terör örgütlerinin saldırılarının görüldüğünü anlatırken şöyle dedi:
"Bir yandan eskiden beri alçakça ve haince saldırıları yaparak bu ülkeyi bölmeye çalışan PKK terör örgütü sivil halka, güvenlik güçlerimize yönelik bombalı saldırılarını artırdı. Bir yandan da DEAŞ terör örgütü bombalı saldırılarını yaptı. Gaziantep’te 54 tane canımız gitti. Küçük çocuklarımız, kadınlarımız hayatını yitirdi. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Cenap-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Tunceli’de bir başka sol örgütler karakol saldırılarını yaptılar. Adeta terör saldırısı altında bırakmaya çalıştılar. Ama Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Güçlü bir devlettir. Her cephede de Allah’ın izniyle onlardan hesap sorabilecek güçtedir ve bu hesabı da soruyor. Geçtiğimiz günlerde DEAŞ’ın sınırlarımızdan temizlenmesi için Cerablus’a kadar gittik. PKK’nın inlerinde temizlenmesi için kırsalda operasyonlarımız devam ediyor. Milletimiz rahat olsun. Biz bir yandan bu terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Bir yandan da ticaret erbabımızın, esnaflarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Biz en güzel cevabı üreterek, dayanışmamızı artırarak, birbirimize sahip çıkarak, birbirimizin hak ve hukukunu daha fazla koruyarak, birlik ve beraberlik, dayanışma içerisinde biz bunlarla inşallah baş edeceğiz."
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kırşehir Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile görüştü. Bahçeci, Ahi Evran Külliyesi’ne verdiği destekten dolayı Bakan Tüfenkçi’ye teşekkür etti. Tüfenkçi, Makissos Ramada Hotel’de Kırşehirli esnaf, sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi. Bakan Tüfenkçi burada yaptığı konuşmada önümüzdeki yıl yapılacak olan Ahilik programının daha kapsamlı olması, daha nitelikli olması konusunda her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

DHA