BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye’de 850 kilometrelik alanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı çalışmasıyla terör ve teröristlerden temizlendiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye sınırındaki Kilis'i ziyaret etti. Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti milletvekilleri Reşit Polat ve Mustafa Hilmi Dülger, Garnizon Komutanı Albay Gökhan Şahin, AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Kaynak, kent merkezindeki esnafı ziyaret edip sohbet etti. Kaynak, daha sonra bir çay bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap etti.
Kurban Bayramı'na umutlu başladıklarını belirten Kaynak, IŞİD'in temizlendiği Fırat Kalkanı Harekatı'na değindi.
Suriye’de 850 kilometrekarelik alanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı çalışmasıyla terör ve teröristlerden temizlendiğini ifade eden Kaynak, şöyle konuştu:
"Bayramın birinci günü Van’da, dün Ağrı Tendürek’te yüreğimiz yandı. Ağrı’da maalesef 10 şehidimiz var. Şunu çok açıklıkla söyleyebilirim; 15 Temmuz’dan sonra aldığımız tedbirler, sadece Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik değil, diğer bütün terör örgütlerine yönelikte netice verecektir. Aldığımız tedbirler neticesinde ülkemizi 30 yıldan beri kan döken, masumların canına kıyan PKK terör örgütüne karşı da çok önemli yürütülen operasyonlarda askerimizle, polisimizle, korucumuzla mücadele ederken bir yandan da tedbirler alıyoruz. Gelecek bayramlarda, daha iyi şeyler konuşacağız. Bir yandan terörle mücadele edeceğiz, bir yandan da ülkemizin kalkınması için gayret edeceğiz. Kilis 125 bine yakın Suriyeli, Arap, Türk, Türkmen, Kürt kardeşlerimize ev sahipliği yaptınız. Parklarınızı, ekmeğinizi, suyunuzu, her şeyinizi paylaştınız. Kilis’in çektiği bu büyük yüke bir destek bir katkı verebilirsem, kendimi mutlu sayacağım."
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, daha sonra Kilis Belediyesi Abidin Ağa Sosyal Tesisleri'nde kadınlarla buluştu. Kaynak'ın tesise girişi sırasında bazı kadınların zılgıt çekmesi dikkat çekti. Kaynak, temasları kapsamında Öncüpınar Konteyner Kenti'ni de ziyaret ederek burada barınan Suriyeli sığınmacılarla görüştü.

 

DHA