Gülseli KENARLI Akın ÇELİKTAŞ/İSTANBUL, (DHA)  15. Young Guru Academy (YGA) Zirvesi, 3 bin üniversite öğrencisini bir araya getirdi. Öğrenciler iş dünyasının önemli isimlerinin tecrübelerini dinledi.  Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, "Toplum olarak hep beraber, bizi biz yapan değerlerin farkına varalım istiyoruz. Bunun toplumdaki iyi niyet ve güven ortamını çoğaltacağına inanıyoruz" dedi.

 Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu da "Hakikaten cesur, adil, tutkulu, coşkulu, ülkesi olmadan kendisinin olmayacağını bilincinde ve birlikte başarmayı öğrenmek için bir araya gelmiş insanlarla karşı karşıyayım. Beni çok heyecanlandıran bir grup. Böyle insanları bir araya getirip, doğru imkanları sağladığınızda da hakikaten müthiş icatlar, fikirler, sonuçlar çıkıyor" diye konuştu.

3 BİN ÖĞRENCİ BİR ARAYA GELDİ

Uluslararası Liderlik Okulu Young Guru Academy (YGA), bugün Haliç Kongre Merkezi'nde 3 bin üniversite ve lise öğrencisini ağırladı. Bu yıl 15.'si düzenlenen YGA Zirvesi'ne Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Behümhan Doğan Faralyalı, Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ve YGA Kurucusu Sinan Yaman katıldı.

"TOPLUM OLARAK HEP BERABER, BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİN FARKINA VARALIM İSTİYORUZ"
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, zirvede yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok önemli değerler olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bunların da ötesinde Gaziantepli Ahmet bey, İstanbul'dan Begüm hanım ve İzmir'den Ayşe hanım bir araya gelsek ve çocuklarımızın nasıl bir ülkede yaşamak istediğini düşünsek, bunun için hayal kurmaya başlasak, çok ortak bir hayal kurmaz mıyız Bence öyle. Toplumdaki kutuplaşmanın rahatsızlığından, bizi biz yapan nice değerin varlığının, güzelliğinin farkındalığından dolayı, biz de Doğan Grubu olarak bir süre önce büyük bir muhabbet başlatmak istedik. Dedik ki 'Ortak Değerler Hareketi-Müştereklerimizi Keşfedelim ve Geleceğe Birlikte Yürüyelim'. Toplum olarak hep beraber, bizi biz yapan değerlerin farkına varalım istiyoruz.
Bunun toplumdaki iyi niyet ve güven ortamını çoğaltacağına inanıyoruz.
Sizler de bu muhabbetin bir parçası olursanız çok mutlu olurum. Lütfen katılın. Değerlerden bahsederken, benim YGA'yı çok sevmemin ve bu kadar benimsememin en önemli sebebi, aslında sahip olduğu değerler ve yaratmak istediği kültür. YGA, 'egosu küçük, kalbi büyük, zihni berrak, elleri çabuk liderler yaratmak istiyoruz' diyor. Ne kadar güzel bir liderlik tanımı. 'Birlikte başarmayı, başaran insanlardan, birlikte başarmayı başarabilen takımlar kurmaktan' bahsediyor ve bunu yapıyor. Aslında Türkiye'nin ve dünyanın daha güzel olması için bence bu değerler çok çok önemli."

"BENCE HER ŞEY BİR HAYALLE BAŞLIYOR"
Begümhan Doğan Faralyalı, google'ın bir süre önce yaptığı bir projeyi anlatarak, şöyle devam etti:

 "Projeden şunu araştırıyorlar, 'acaba bizim en başarılı takımlarımız hangi takımlar' Bir sürü değişkeni uzun süre deniyorlar ve şunu fark ediyorlar. En başarılı gruplar en başarılı takımları, takımları çoğulcu olan takımlar ve aynı zamanda iyi niyetli olan takımlar. Bunların ikisinin bir arada olması çok önemli. O takımdaki insanlar en sıra dışı fikirlerinin bile dalga geçilmeyeceğini biliyorlarsa, birbirilerine bu şekilde güveniyor, bu şekilde iyi niyetli davranıyorlarsa ve çoğulcularsa o takımlar en başarılı takımlar oluyor. Bu google'ın araştırmasını MIT ve Yale'de yapılan birçok araştırmada destekliyor. YGA'nın da kurduğu ekipler tam bunu başaran ekipler bence. 'YGA güven endeksi yüzde 99' diyorlar, inanılmaz bir şey bu. Onun için de YGA'nın yola çıkardığı projeler dünyada kabul gören projeler. Aslında YGA'nın Türkiye'de ihtiyacımız olan bu belli değerlerin değişimi ve transformasyonunda ciddi bir rolü olduğuna inanıyorum. Çok önemli bir rolü var. Değişim ve transformasyon diyorum çünkü her değer de güzel diye bir şey yok. Yalan söylemek bence çok güzel bir değer değil, beyaz yalan bile olsa. Bazı değerleri değiştirmemiz lazım.
Örneğin, benim Türkiye'de en sevmediğim değerlerden biri, 'ayakların yere bassın kavramı. Hayır ayaklarımız yere basmasın, hayal kuralım. Bence her şey bir hayalle başlıyor. Biz de hayalleri desteklemek yoktur ne yazık ki. Halbuki Walt Disney ne güzel söylemiş, 'hayal etmezseniz başaramazsınız, her şey bir fare ile başladı'. Ben hayal etmeyen bir Türkiye'nin, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebileceğine hiç inanmıyorum."

"ÖZ FARKINDALIĞI YÜKSEK GENÇLER, BURAYA KALBEN GELİYORLAR"
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ve YGA Kurucusu Sinan Yaman zirve sonrasında gazetecilere değerlendirmeler de bulundu.
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, açıklamasında, "Ben YGA'nın insanın biraz özüne konuştuğuna inanıyorum. Onun için de insanlarda heyecan uyandırıyor. Öz farkındalığı yüksek gençler, buraya kalben geliyorlar. Bazı ortamlar vardır sadece aklınızla var olmanız gerekir, bazı toplantılarda sadece akıla yer vardır, bazı yerlerde, dostluklarda sadece kalbe yer vardır. Ama YGA'nın takımlarında hem akla, hem kalbe yer var ve bu çok kendine özgü bir şey. Çok önemsiyorum bunu"
ifadelerini kullandı.

"YGA'NIN BİR HAYAL ORTAĞI OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"
Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, YGA Zirvesine bu yıl üçüncü kez katıldığını belirterek, "Hakikaten cesur, adil, tutkulu, coşkulu, ülkesi olmadan kendisinin olmayacağını bilincinde ve birlikte başarmayı öğrenmek için bir araya gelmiş insanlarla karşı karşıyayım. Beni çok heyecanlandıran bir grup. Böyle insanları bir araya getirip, doğru imkanları sağladığınızda da hakikaten müthiş icatlar, fikirler, sonuçlar çıkıyor. Burada olmaktan ve YGA'nın bir hayal ortağı olmaktan çok mutluyum" dedi.

"SADECE ONLARIN ÖNLERİNİ AÇMAMIZ LAZIM"
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu da  "Geleceğimizi kurtarabilmemiz için. Bunu hiçbirimiz tek başına yapamayız. Bunu beraber yaparız. Bunun için mutlu olmak lazım, enerjimizin yüksek olması lazım. Bizim YGA hayal ortakları olarak çok fazla bir şey yapmamıza gerek yok. Sadece onların önlerini açmamız lazım. Onların önlerinin açtıktan sonra zaten arkası gelecektir" şeklinde konuştu.

"GELECEĞİMİZDEN ÇOK UMUTLUYUM AÇIKÇASI"
YGA Kurucusu Sinan Yaman ise, "Bir Türk olarak ben gelecekle ilgili çok umutluyum. Atatürk'ün bir sözü var, 'Hayatımın hiçbir döneminde karamsarlık nedir tanımadım' diyor. Ben de bu günleri gördükçe gelecekle ilgili umutlanıyorum. Bir sivil toplum örgütüne 170 üniversiteden 50 bin başvuru geliyorsa, gençler kuyruk oluyorsa, bu birlikte başarma kültürüne, egosu küçük kalbi büyük liderler hayaline ortak oluyorsa, daha iyi bir Türkiye ve dünya için hayal kuruyorsa, bunları değerlendirip hayata geçirmek onları heyecanlandırıyorsa, ben de geleceğimizden çok umutluyum açıkçası" diye konuştu.

ZİRVE HAKKINDA
15. YGA Zirvesi'ne, 50 bin üniversite ve lise öğrencisinin başvurusu arasından özel elemelerle seçilmiş 3 bin öğrenci katıldı. Tüm gün süren zirvede öğrenciler Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, McKinsey & Company Ortağı Bengi Korkmaz, Milli Dağcı Tunç Fındık ve YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman tecrübe ve birikimlerini paylaşarak gençlere ilham verdi.
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hayaliyle kurulan Young Guru Academy (YGA), gençlerin birlikte başarma kabiliyetlerini, birlikte hayal kurup, projelendirip, hayata geçirirken geliştirdikleri sosyal inovasyon başarı hikâyelerini YGA Zirvesi ile paylaştı. 
  

   

DHA