BİTLİS'in Sehi Ormanları bölgesine düzenlenen hava operasyonunda PKK hedefleri vurulurken, bu sırada bölgede bulunan PKK'lı olan oğlu ile görüşmeye gelen R.E de bu hava harekatında hayatını kaybetti. R.E'nin yanında bulunan A.B. ise yaralandı.
Bitlis Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, dün saat 08.00 sıralarında insansız hava araçları, 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' içerisinde bulunan Sehi Ormanlık alanında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait görüntüler tesbit etti. Bunun üzerine de Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları dün saat 11.03 sıralarında bölgeyi ateş altına aldı. Bölgede bulunan 2 ayrı hedefin vurulması sonunda, PKK'lı teröristlere ait olduğu değerlendirilen barınma yeri ve sığınaklara taşınmak üzere bölgeye getirilen yaşam malzemesi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler imha edildi. Açıklamada, dün saat 18.45'de bir minibüs ile 2 kişinin bölgeden Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirildiği de belirtildi. Yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Ayrıca dün saat 18.45 sıralarında bir minibüs ile 2 kişi bölgeden Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirildi. R.E. isimli şahıs ölü olarak; başından, kolundan yaralanan bilinci açık A.B isimli şahıs ise yaralı olarak Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirilmiştir. Olaya ilişkin yapılan araştırmada, ölen R.E ve yaralı A.B'nin, R.E'nin oğlu olan Şorej kod adlı D.E isimli bölücü terör örgütü mensubuyla görüşmek maksadıyla, Sehi bölgesine geldikleri alanda teröristlerle bulundukları esnada, uçakların bölgeyi bombalamasında R.E'nin hayatını kaybettiği, A.B'nin ise yaralandığı bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."

DHA