- BOLU’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde siyasi partilerin il başkanları ve partililer bir araya gelirken, 10 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı doldurdu.
FETÖ/PDY’nin darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetlerinin ardından belediye meydanında ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ düzenlendi. ‘Demokrasi Meydanı’ olarak adlandırılan Belediye Meydanı’nda dev ekrandan İstanbul Yenikapı’daki mitingi canlı olarak de izlendi. Mitinge Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Kürpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, CHP İl Başkanı Kazım Karsu ve MHP İl Başkanı Adem Evcil ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Alana gelenler polis ekiplerinin oluşturduğu kontrol noktalarında üstleri ve ellerindeki çantalar aranak mitinge katıldı.
Mitingde kalabalığa seslenen Vali Baruş, Türkiye’nin Suriye, Irak ve  Mısır'a benzetilmeye çalışıldığını belirterek, "Uğruna yüzlerce canlar feda ettiğimiz bu aziz vatanı bölmeyi istediler. Son 40 yıldır bu uğurda binlerce şehit verdiğimiz Güneydoğu’yu, Doğu Anadolu’yu bu vatandan kopararak PKK’ya peşkeş çekmek istediler. İnsanlarımızın kan ve gözyaşları üzerinden kendi iktidarlarını kurmak istediler. Ne uğrunaydı bunca ihanet? Türkiye yansın, aziz vatan bölünsün istediler. Bu zalimce teşebbüs bunun için yapıldı. Bu milleti silahla tankla uçakla sindirmek istediler. Güçleri yetmedi, yetemez” dedi.
Konuşmaların ardından meydanı dolduran kalabalık dev ekrandan İstanbul Yenikapı’daki mitingi canlı olarak izledi.
 

DHA