CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, CHP olduğu sürece ülkenin bölünmeyeceğini ve başkanlık hayalinin gerçekleşemeyeceğini söyledi.
CHP Gaziantep İl Başkanlığında işçi sorunlarının çözümüne yönelik kurulan 'Emek Bürosu'nun açılışı törenle yapıldı. İşçilerin sorunlarına yönelik yeni çözüm politikalarının üretilmesini amaçlayan büronun açılışı nedeniyle düzenlenen törene; CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer ve partililer katıldı.
Açılışta konuşan CHP milletvekili Akif Ekici, parti olarak ülkenin sorunlarının çözümüne yönelik politika ürettiklerini, emek bürolarının da bu amaç doğrultusunda işçilerinin sorunlarının çözümüne yönelik politikalar oluşturmak için kurulduğunu söyledi. Türkiye'de ciddi sorunlar bulunduğunu ancak başkanlık sisteminin tartışıldığını belirten Akif Ekici, "Ülkemizde doların artışı, işsizlik gibi ciddi sorunlar varken, gündemde ise başkanlık sistemi var. Şunu unutmayalım ki; CHP olduğu sürece ne bu ülkeyi bölebilirler, ne de başkanlık hayallerini gerçekleştirebilirler. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Parlamentoda bunların dayatmalarına direneceğimiz gibi, sokaklarda da halkımız ile buluşup bunların yaptıklarını anlatacağız" diye konuştu.
Milletvekili Mehmet Gökdağ ise Türkiye'nin dostunun kalmadığını, son olarak AB parlamentosunun aldığı karar ile müzakerelerin askıya aldığını ifade ederek, "Türkiye; cumhuriyet tarihindeki en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Şu an ülkede yaşanan tüm sıkıntıların temelinde tek parti iktidarı var. Başkanlık sistemi ülkede yaşanılan sorunlara çözüm olmayacak" dedi.

DHA