CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Suudi Arabistan'da haklarında idam kararı verilen Hataylı 13 şoförün durumu hakkında kente gelen Suudi Prens Turki Bin Talal Bin Abdülaziz Al Saud ile görüşme yapıp yardım istedi.
Topal Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde esnaf ziyareti sırasında hafta sonu Hatay'da bulunan Suudi Arabistan Prensi Turki Bin Talal Bin Abdülaziz Al Saud ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi. Görüşmede, TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş'ın da bulunduğu aktaran Serkan Topal, "Suudi Arabistan'da 13 vatandaşımız idam ile yargılanıyor. Bunlar uluslararası uyuşturucu ticareti yapan şebekelerin kurbanı oldular. Masum insanlar idam edilmeleri doğru olmaz. Türkiye-Suudi Arabistan dostluğu ve hassasiyeti göz önünde bulundurularak karar verilmesini ilişkilerimiz açısından çok önemli"dedi.
Şoförlerin mağdur edildiğini anlattığını belirten Serkan Topal, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Şoför TIR'ı alıyor içerisine yerleştirilmiş uyuşturucuyu nerden bilecek. Zaten mühürlü. Maalesef şoförlerimiz mağdur ediliyor. Bu konuda daha hassas bir yargılama süreci götürülmesini ifade ettik. Kendileri de bu konuyu bilmediğini Arabistan'da bu konuyu araştıracağını ve bize dönüş yapacağını ifade etti."

DHA