KARS'ın Kağızman İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında doğum gününde şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde 5 bin kişinin katılımıyla düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende 1 ay önce evlendiği şehit eşinin tabutuna kapanarak önünde duran ını öpen Neslihan Ece, "Bu ayrılık çok erken oldu. Beni yetim bıraktın" diyerek gözyaşı döktü.
Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Kars'taki törenin ardından memleketini Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne getirildi. Ailesinin yaşadığı Battalgazi Mahallesi'ndeki evde helallik alınan şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece için ilçeye bağlı Izgın Mahallesi'ndeki Hacı Mustafa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Garnizon Komutan Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin babası Hakkı, annesi Nihar, eşi Neslihan, kardeşleri, yakınları ve 5 bin vatandaş katıldı. Törende şehidin kardeşleri, Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Neslihan Ece ise, tabut ve önünde duran ı öpüp, "Bu ayrılık çok erken oldu. Beni yetim bıraktın. Ahmet'im ben sen razıyım. Allah da senden razı olsun. Biz daha bir aylıktık" diyerek uzun süre gözyaşı döktü.
Geçen ay evlendiği belirtilen ve doğum gününde şehit olan Ahmet Ece'nin cenazesi, Müftü Yardımcısı Fırat Kahraman tarafından ikindi vakti kıldırılan namazın ardından mahalle mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DHA