EKONOMİ eski Bakanı Zafer Çağlayan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, “Bu kadar kumpaslar kuruldu, bu kadar zulüm yapıldı, üzerimize topla, tüfekle, tankla, helikopterle geldiler. Geldiler de ne oldu, aslanlar gibi buradayız ve dimdik ayakta duruyoruz" dedi.
Ankara’dan dün Muş’a gelen Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yeni spor salonunda düzenlenen 'Muş evladına sahip çıkıyor' programına katıldı. AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı AK Partili Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlarla partililerin katıldığı etkinlikte konuşan Milletvekili Mehmet Emin Şimşek 15 Temmuz ve sonrasında Muş halkının meydanlarda bulunduğunu hatırlattı. Ardından kürsüye çıkan Zafer Çağlayan, 17-25 Aralık 2013'teki yolsuzluk ve rüşvet iddilarıyla başarısız darbe girişimini değerlendirdi. Beyazlaşmış sakalıyla dikkat çeken Zafer Çağlayan şunları söyledi:
"Evvel Allah, sonra sizlerin sayesinde yiğitliğimizi, aslanlığımızı gösterdik. Başımızı öne eğmedik, yiğitliğimizden taviz vermedik. Bu kadar kumpaslar kuruldu, bu kadar zulüm yapıldı, üzerimize topla, tüfekle, tankla, helikopterle geldiler. Geldiler de ne oldu Aslanlar gibi buradayız ve dimdik ayakta duruyoruz. 15 Temmuz, bu hain, alçak FETÖ örgütünün yapmış olduğu kalkışmayı hep birlikte yaşadık. Bu kalkışmada, canıyla, kanıyla, varlığıyla, bizatihi milletimizin kendisi hedef alındı, ülke hedef alındı, demokrasimiz hedef alındı. 15 Temmuz'da Türkiye, hem bir darbe girişimine, hem bir dizi terör eylemine, hem de örtülü bir işgal girişimine maruz kaldı. Aslında 15 Temmuz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde o üniformayı giymiş olan birtakım cuntanın esiri olması dolayısıyla bir darbe girişimidir. Darbecilerin milletimize karşı hedef gözetmeksizin uyguladığı şiddet, gerçekleştirdikleri eyleme baktığınız zaman, bu aslında büyük bir terör saldırısıdır."
ÇAĞLAYAN'DAN 'LANETULLAH' BENZETMESİ
Sanayi odası başkanı iken 2001 yılında Başbakan Bülent Ecevit ile Amerika'ya yaptıkları seyahatten bazı bölümleri anlatan Zafer Çağlayan, 1 milyar dolar borç para alıp devlet memurunun maaşını ödemek için gidip IMF'ye adeta yalvardıklarını ileri sürdü. Günümüzde Türkiye'nin IMF'den borç alan değil, IMF'ye borç veren bir ülke konumuna geldiğine işaret eden Çağlayan, "Böyle bir Türkiye, onları korkutuyor. Böyle bir Türkiye faiz lobisini korkutuyor ve onun için 17-25 oldu. Bu kardeşiniz, onların nasırlarına bastı. Eğer bu ülkenin selameti, ülke insanının refahı için bırakın nasıra basmayı, bunların ayağına da basmaya devam edeceğim. MİT TIR’ları, Kobani, 17-25, Rus uçağının düşürülmesi, 15 Temmuz bunların hepsi kasıtlı yapılmış şeylerdir. Bunlar hepsi üst aklın, 'lanetullah' denilen ve onun mensuplarının yapmış olduğu maşanın oynatmış olduğu sistemlerle yapıyorlar. Ne zaman Türkiye'de ekonomi iyi gitse, Türkiye'nin karşısına bir çıkıntı çıkarıyorlar ve ekonomiyle saldırmaya çalışıyorlar."

DHA