Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ, (DHA) ELAZIĞ Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısının ardından Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş ve mitinge katılan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk Bayrakları ile terör örgütlerine lanet yağdırdı.
Cuma Namazı'nın ardından İzzetpaşa Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Gazi Caddesi'nden sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Teröre karşı atılan sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, eski milletvekili Zülfü Demirbağ, MHP eski milletvekili Yavuz Temizer, Ticaret Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Şırnak Belediyesi eski başkanı ve Tatar Aşireti'nin önde gelenlerinden Beşir Tatar, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları katıldılar.
Kalabalık, Gazi Caddesi'nden yürüyerek Ahmet Aytar Meydanı'nda toplandı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından siyasi parti il başkanları ve milletvekilleri birer konuşma yaptı.

AĞAR, BEŞİR TATAR'I TANITTI
İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, iktidar ve muhalefet parti liderlerinin teröre karşı ortak tavır almasının doğru olduğunu belirterek, "Bir işin hakkını vermek lazımsa, o gün sayın Cumhurbaşkanı gerçekten çok büyük bir liderlik göstermek suretiyle ve onun gösterdiği liderliğin arkasından, muhalefet partilerin liderleri sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli, tam bir devlet adamı pozisyonu içerisinde ve Başbakanla birlikte bu günkü Türkiye’de, o alçakça parçalanmaları önleyecek tarzda yollarına devam ediyorlar. Bu doğru bir tavırdır. Türkiye bu gün zorluklarla karşı karşıyadır. Aynı anda üç ayrı örgüte karşı mücadele vermektedir. Bu mücadelenin ortaya çıkardığı bir takım sıkıntılar vardır. Ama bize geçmişte atfedilen devletimizin, milletimizin verdiği görevlerle bu kollarda milletin taktir ettiği sonuçları olan bir kişi olarak söyleyeceğim ki, biz o örgütleri yendik, yine yeneceğiz, yine yeneceğiz. Ben bu gün burada bize taziyede bulunmak için gelen değerli silah arkadaşımı sizlere tanıtmak istiyorum. Bizim eski Şırnak belediye başkanımız, bizim büyük korucu ailelerinden Tatar aşiretinden Beşir Tatar burada yanımızda sizlere taziye için gelmiş" diyerek Beşir Tatar ile ele ele kalabalığı selamladı.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da yaptığı kısa konuşmada, "Elazığ dün bir menfur saldırı ile karşı karşıya kaldı. Burası Elazığ, Elazığ sevginin, muhabbetin, hoşgörünün, birilikte yaşama kültürünün en üst seviyeye çıkmış bir şehir. Bir şehir düşünün 7 ton bomba patlamış bina yıkılmış, ama hemen bundan birkaç dakika sonra binanın içine girip oradaki yaralı polis kardeşlerimizi kurtarmaya çalışıyor. İşte o şehir Elazığ’dır" dedi.
Son olarak konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise, Elazığ'ın bir huzur kenti olduğunu, bir bomba ile yıkılmayacak kadar güçsüz bir memleket olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Dün maalesef ilimizde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen menfur bir bombalı saldırı meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğümüzde maalesef bu saldırı neticesinde 3 polis kardeşimiz şehit oldu, 217 vatandaşımız da bu olay nedeniyle çeşitli derecelerde yaralandı. Şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Yaralı kardeşlerimizin durumu çok şükür iyidir. Şu anda 5 tane değişik hastanemizde kalan yaralı sayımız 80’nin biraz üzerindedir. Bunların içerisinde sadece bir tanesinin durumu kritiktir. Ben onlara da buradan yüce Mevla’dan acil şifalar niyaz ediyorum. Elazığ deyince iki tane husus ön plana çıkıyor. Bunlardan bir tanesi Elazığ’ın geçmişinde hiçbir zaman ve bugün de bu hain terör örgütüne prim vermemiştir, asla bu hain terör örgütü Elazığ’da en küçük destek almamıştır. İkinci husus; Elazığ bir huzur şehridir. Elazığ farklı etnik kökenlere sahip insanların, farklı kültürlere sahip insanların, farklı mezhep ve meşrebe sahip insanların bir arada huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı bir coğrafyadır. PKK terör örgütü dünkü saldırı ile esasında bu kardeşliği, milli birlik ve beraberliği hedef almıştır. Elazığ bir tek bomba ile yıkılacak kadar güçsüz bir memleket değildir. Allah’a çok şükür bizi bu bombalar yıkmaz. Ancak, eğer biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edemezsek, eğer biz mezhep farklılıklarına, dini inanç farklılıklarına, etnik köken farklılıklarına göre aramızdaki ilişkileri dizayn edersek, işte o zaman bu terör örgütünün maksat ettiği şey gerçekleşmiş olur. O nedenle ben sizlerden İlimizin valisi olarak özellikle istirham ediyorum; Lütfen, bu hassas dönemlerde özellikle provokasyonlara karşı hepiniz çok uyanık olunuz. Her daim aramızdaki kardeşlik hukukunu, birlik ve beraberlik anlayışını, dayanışmayı üst düzeyde tutalım. Ancak bu şekilde biz bu memleketi geçmişte olduğu gibi bu gün de yarın da teröre karşı dimdik bir kale olarak muhafaza edebiliriz."
Yapılan konuşmaların ardından mitinge katılanlar, sesiz bir şekilde dağıldı.

DHA