ŞANLIURFA'da 2 katlı binanın üzerinden geçen yüksek gerilim hattı tehlikeye davetiye çıkarıyor. Ev sahibi Halil İlçi, hattın güzergahının değiştirilmesini istedi.
Osmanlı Mahallesi'nde oturan seyyar satıcı Halil İlçi'ye ait 2 katlı binanın üzerinden 380 bin kilowat gücünde akım taşıyan yüksek gerilim hattı telleri geçiyor. Halil İlçi, evinin üzerinden geçen gerilim hattının kaldırılması için defalarca elektrik dağıtım şirketine başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığını savundu. Sürekli endişelendiklerini belirten Halil İlçi, evin üzerinden geçen elektrik tellerinin kaldırıldırılarak güzergahının değiştirilmesini isteyerek, şunları söyledi:
"Evimin terasında geçen yüksek gerilim hattı için defalarca DEDAŞ yetkilileri ile görüşmeye gidiyorum, beni görüştürmüyorlar. Bunun üzerine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ile görüştüm. Sayın Vali Yardımcımız Keklik DEDAŞ’ı arayarak, bu sorunun çözülmesi için talimat verdi. Ancak buna rağmen hiçbir yetkili gelip bu sorunumuzu çözmedi. İllaki terasa çıkan bir çocuğumun ölmesini mi istiyorlar Benim çocuğuma bir şey olursa, bunun hesabını kim verecek Evimin üzerinden geçen yüksek gerilim hattının bir an önce kaldırılmasını istiyorum."

DHA