FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Harbiye'de darbecilere karşı direnirken yaşamını yitiren 32 yaşındaki Faslı Jadoid Merroune'ye İçişleri Bakanlığı tarafından 246'ncı 15 Temmuz Şehidi Ünvanı verilirken ailesine 88 bin 596 TL şehitlik tazminatı ödendi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon canlı yayınlarından yaptığı çağrı üzerine 7 yıldır İstanbul'da tercümanlık yapan Faslı Jadoid Merroune de sokağa çıktı. Harbiye'de darbeci askerlere karşı direnen Merroune, açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Merroune'nin cenazesi memleketi Fas'ta toprağa verildi. Bir toplantı için Fas'a giden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Fas Konsolosu ile görüşerek, Merroune'nin ailesiyle tanışmak istediğini söyledi. Aile ile bir araya gelen Ercoşkun, Faslı şehidin ağabeyi Muhammed Merroune'ye şehitlik ünvanı konusundaki girişimlerde yardımcı olacağını söyledi. Geçen hafta İçişleri Bakanlığı yetkilileri  Merroune'nin ailesini arayarak kendisine 'şehit' ünvanı verildiğini açıkladı. Merroune'nin ailesine de 88 bin 596 TL şehitlik tazminatı ödendi. Faslı şehidin ağabeyi ve arkadaşları Bolu'ya gelerek Jadoid Merroune'nin şehitlik ünvanını almasında emeği geçen Ercoşkun'a teşekkür etti.
AYLIK DA BAĞLANACAK
Türkiye'ye yakışan bir çalışma sergilediklerini belirten Ali Ercoşkun, "Onun ailesi artık bizim de ailemizdir. Bundan sonraki aşamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki işlemleri de takip edeceğiz. Belgelerle beraber aylık bağlanması işlemlerini de takip edeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte şehitlik ile ilgili tüm imkanları sağlamak için gerekli adımları atacağız" dedi.
'TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORDU'
Faslı şehidin ağabeyi Muhammed Merroune, kardeşinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktığını ifade ederek şunları söyledi:
"Kardeşimle gece boyunca internet üzerinden yazışıyorduk. İstanbul'da karışık bir durum olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonda canlı yayına bağlandığı anın ını çekip bana gönderdikten sonra dışarı çıktı. Türkiye'yi çok seven birisiydi. 7 yıldan beri Türkiye'de yaşıyordu. Vatandaşlık almak istiyordu. Bana en son 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' seslerini gönderdi. Ondan sonra görüntülü aradım ve o sırada şehit oldu."

 

DHA