FRANSA Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve beraberindeki heyet ilk olarak FETÖ'nün darbe girişiminde Meclis'in hasar gören yerleri ile TBMM Genel Kurulu'nu gezerek, darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin bilgi aldı. Ardından TBMM Başkanı Kahraman, Ayrault ve beraberindeki heyeti Divan Salonu'nda kabul etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Çok kötü bir gece geçirdik. Bu bir yerde demokrasi sınavı gibi oldu. Sonuçta toplum demokrasiyi özümsediğini gösterdi ve hep birlikte bir darbeyi önledi." dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault ise kabulden dolayı Kahraman'a teşekkürlerini ileterek, Fransa'nın darbe girişimi karşısında Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu söylemek için geldiğini ve bu yüzden de resmi ziyaretine Meclis ile başlamak istediğini söyledi. Ayrault, şöyle devam etti: "Çünkü, parlamento, Türk demokrasisinin bir sembolü ve tam kalbinden vuruldu. Fransa hemen akabinde bildiğiniz gibi kabul edilemez darbeyi kınadı. O gece parlamenterlerin göstermiş olduğu cesareti büyük bir memnuniyetle karşıladık. Aynı zamanda Türk halkı, son derece cesur davranarak, büyük bir seferberlikle sokaklara çıktı ve bu darbe girişimine 'hayır' dedi."

Kabulde, Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar'da hazır bulundu.

 

DHA