DENİZLİ'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri ortak basın açıklaması düzenleyerek meclise sunulan cinsel istismar önergesine tepki gösterdi.
Delikliçınar Meydanı'ndaki Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen TGB ve TLB'liler, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etti. ‘Tecavüz suçundan geriye dönük 4 bin kişilik af çıkartılamaz' yazılı pankartla bir araya gelen grup adına basın açıklamasını yapan TLB Denizli İl Başkanı İlkay Esma Uysal, tasarıyla geriye dönük 4 bin tecavüz zanlısının af ile çıkartılmasının hukuku ayaklar altına almak ve laikliği görmezden gelmek olduğunu söyledi. Bu affı kabul etmediklerini ifade eden Uysal, "Bu zihniyete yabancı değiliz. Keza şehvet fetvalarıyla ‘Bir baba 9 yaşından büyük kızını isterse nikahına alabilir' demişlerdi geçtiğimiz dönemde. Yine bu zihniyet Ensar Vakfı bünyesinde onlarca çocuğa tecavüz etmiş, üstüne ‘Bir kereden bir şey olmaz' demişlerdi. Cansel Buse Kınalı, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut olaylarıyla da tanıyoruz bu zihniyetin temsilcilerini. Kadını ikinci plana atan, yok gören, hor gören yine bu zihniyetti. Kara zihniyetlerini ne zaman gün yüzüne çıkartsalar laiklik savaşımız başlıyordu ve önlerine dikiliyorduk. Yine aynı cevap ile karşılarına dikileceğiz" dedi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devam eden çocuk gelin sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini savunan İlkay Esma Uysal, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da maalesef halen daha Ortaçağ kalıntısı zihniyetler mevcut durumda. Bu zihniyetleri ‘başlık paraları', ‘töre cinayetleri' izlemektedir. Çocuk gelinleri engellemek demek oradaki hala daha yaşamakta olan Ortaçağ'a karşı savaş açarak olur. Meclisteki tüm milletvekillerimize sesleniyoruz. Geriye dönük 4 bin tecavüz affına kesinlikle itiraz ediniz. Bir kereliğe mahsus olması bir şey değiştirmemektedir. Derhal doğruyu bulunuz ve bu yanlış uygulamayı bertaraf ediniz" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde ayrıldı.

 

 

DHA