HDP Gaziantep İl Örgütü öncülüğünde bir araya gelen STK üyeleri, Besna ve Nureddin Akdoğan çiftinin kına gecesine yönelik düzenlenen ve 56 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısının yaşandığı sokakta basın açıklaması yaparak barış çağrısında bulundu.
Akşam saatlerinde Beybahçe Mahallesi’nde HDP öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşu üyesi 200 kişilik kalabalık, aynı mahallede 20 Ağustos’ta, canlı bomba saldırısında 56 kişinin öldüğü Besna ve Nureddin Akdoğan çiftinin kına gecesinin düzenlendiği sokağa kadar yürüdü. Ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyen grup, PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Sokağa ulaşan kalabalık adına konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla barış çağrısında bulundu. Hükümetin politikalarını eleştiren Toğrul, açıklamasında şunları söyledi:
"Dünyanın her yerinde barışın haykırıldığı gün olarak bilinen 1 Eylül’ü karşıladığımız bu yıl maalesef tüm toplumun barış ihtiyacına karşılık egemenlerin barıştan ne kadar uzak olduğunu görmekteyiz. Sadece bir önceki 1 Eylül’den bugüne geçirdiğimiz bir yıl içerisinde ülkemizde onlarca katliam oldu, binlerce sivil yaşamını yitirdi. Ülke içerisinde en büyük sorun olan Kürt sorunu çözümünde demokratik yolları tercih etmeyen AKP saray iktidarı sokağa çıkma yasağı ilan ettiği 1 şehir merkezi, 22 ilçe merkezinde büyük ölümlere, göçlere ve yıkımlara yol açmıştır. Sadece ülke içerisinde değil yürüttüğü bir çok yanlış politikalar neticesinde Ortadoğu’nun kan gölüne dönüşmesinde de AKP saray iktidarının rolü ve beceriksizliği vardır."
Toğrul’un konuşmasının ardından kalabalık, 56 kişinin yaşamını yitirdiği sokağa karanfil bıraktı.
 

DHA