İZMİR'de, Rönesans Ajans ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen İzmir Fashion Week, transparan ağırlıklı defileyle sona erdi.
Sinem Mardi'nin 'Karavaşların Özgürlüğü' temasıyla başlayan transparan ağırlıklı defileler Misetta by Ayşegül Köroğlu'nun 'Love & Soul' temalı kreasyonuyla sürdü. Murat Acar'ın 'Matador' temalı defilesi ise, Flemenko gösterisiyle başladı. Dansçıların ardından başlayan defilede Murat Acar'ın transparan ağırlıklı kıyafetleri sergilendi. Modacının görsel ağırlıklı defilesini ilgi ve beğeniyle izleyen modaseverler, finalde uzun süre alkışladı. Defile öncesi konuklara hitap eden Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, İzmir Fashion Week'in Rönesans Ajans sahibi Akif Örük'ün "Bizde Yaparız" hayaliyle yaktığı kıvılcım olduğunu ve tamamen sivil bir girişim, son derece fedakar ve mütevazı bütçelerle ortaya çıkmış bir hayal olduğunu söyledi. Mukadder Özden, şöyle dedi:
"Hayal ettiğimize oldukça yaklaştığımız bir etkinlik oldu. Emeği geçen takım adına, izmirlilire teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar 4 bin kişiye yaklaştık. Sizlere teşekkür ederim. İzmirlilerin bu tür katma değerli etkinliklere ne kadar yakıştığınızı gösterdiniz. Hazır giyim sektörü bugün Türk ekonomisinde en önemli sektörlerinden biri. İthalat ihracat dengesindeki fazlasıyla Türkiye'nin 1 numaralı birkaç sektöründen biri. İzmir, hazır giyim sektör ihracatında Türkiye'nin ikinci büyük kenti. Nerden bakarsanız içinde paranın, estetiğin güzelliğin olduğu bir sektör. Biz bu etkinliği planlarken tasarımcılarımıza yürekten inandık. İzlenen 8 defilede de alt yapıyı gördük. Tasarımcılarımızı yürekten inandık. İzmir Fashion Week uluslararası arenada da olduğu gibi iki sezon olarak gerçekleşiyor. 4'ncüsünü bu gece sona erdiriyoruz. Nisan ayında yeni bir fashion Week daha geliyor. Güzel İzmirlimizi e ülkemize en iyi şekilde sektörümüzü temsil edeceğiz."
Üç gün boyunca gerçekleştirdikleri 9 defileyle Fashion Week organizasyonunu bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rönesans Ajans Başkanı Akif Örük ise modanın merkezi İzmir hedefine her geçen yıl daha fazla yaklaştıklarını söyledi. Destekler ve birlik beraberlik olmadan organizasyon yapmanın imkansız olduğunu altını çizen Örük, "Organizasyon öncesinde ve sırasında büyük bir güç birliği yaptık. Yeni genç tasarımcıları İzmir'den yani içimizden çıkarmaya, onlara destekler vermeye devam edeceğiz. Biz İzmir'i, Milano ve Paris gibi modanın kalbi olan şehirlerle yarışır hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

DHA