HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde geçen 21 Eylül'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 2'si asker 4 kişiden Eskişehirli Uzman Çavuş 23 yaşındaki Mevlüt Kahveci'nin babası Alişen Kahveci, oğlunun bulunması için yetkililerden yardım istedi.
Hakkari-Çukurca karayolu Doğanlıköyü yakınlarında geçen 21 Eylül'de yol kesen teröristler 2 uzman çavuş, 1 şoför ile 1 sivil vatandaşı kaçırdı. Kaçıranlar arasında bulunan uzman çavuşlardan Eskişehirli Mevlüt Kahveci'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan ve belediye temizlik işlerinde çalışan çalışan babası Alişen Kahveci, oğlunun serbest bırakılmasını istedi. Evli 5 çocuk babası 55 yaşındak iAlişen Kahveci, oğlu ile en son Kurban Bayramı'nda telefonda konuştuğunu belirterek şunları söyledi:
"Hakkari Çukurca'da ayın 21'inde benim oğlum teröristler tarafından alındı. Eskişehir milletvekillerimiz ve Eskişehir Valimiz haricinde bana hiç kimse yardım etmedi. Ben İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu aradım bana 10 gün sonraya gün veriyor. Kendi çocukları olsa durabilirler mi Ben sesimi her tarafa duyurmak istiyorum. Oğlumla en son kaçırılmadan önce Kurban Bayramında görüştük. Baba ile evlat ne konuşur Bırak diyordum, bırakmıyordu. Bırakacağım baba diyordu. Sözleşme yapmış. Sözleşmeden dönemiyorum dedi. Günüm dolsun bırakacağım dedi. 5 yıllığına sözleşmeliydi. Oranın jandarma komutanı diyor ki; yerini tespit ediyoruz, seyir halindeler. Tespit ediliyor da nasıl alınamıyor Bütün bakanlardan yardım istiyorum. Bütün milletvekillerinden yardım istiyorum. Ellerinden ne geliyorsa yapsınlar. Sözleşmesinin üçüncü yılındaydı. HDP'lilerden dahi yardım bekliyorum. Ben duramıyorum artık. Bize kaçırıldığını oranın jandarma komutanlığından arayıp söylediler. Bunları 1,5 dakikanın içerisinde almışlar. Şehir merkezinde bu nasıl oluyor Biz de bilmiyoruz. Sivil olarak bir taksiye biniyorlar. Şoförünü de götürüyorlar. Taksiyi ateşe veriyorlar. Oğlumun silahıyla kimliği taksinin arka koltuğunda çıkıyor. Etraflarını çevirince çocuk oraya bırakmış. Bize bunları söylüyorlar, başka bir şey söylemiyorlar."

DHA