SİVAS'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde çıkan yangında yaşamlarını yitiren 33 aydın, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen etkinlikte anıldı.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi öncülüğünde Yarenlik Alanı'nda düzenlenen anma etkinliğine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kişi destek verdi. Yangında ve İstanbul Atatürk Havaalanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra yangında ölen 33 kişinin isimleri tek tek okunurken katılımcılar; 'Burada' diye karşılık verdi.
Ölenlerin anısına saz eşliğinde hep birlikte deyişlerin söylendiği anma etkinliğinde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cuma Erçe, katliamlarla anılan bir ülkede yaşadıklarını belirterek, "Bir katliamda yitirdiğimiz canları anmak üzereyken başka bir katliamı yaşatıyorlar bize. Dolaysıyla Madımak'ın dumanı tütmeye devam ediyor. Madımak yangını Türkiye'nin dört bir yanında ve Ortadoğu coğrafyasında yanıyor. O nedenle bu gün Sivas şehitlerimizi analım dedik. Ama maalesef eli kanlı çeteler İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda yeni bir katliama neden oldu. Aynı 10 Ekim Ankara Gar Meydanı'nda olduğu gibi, aynı Kızılay'da, Suruç'ta, Taksim'de olduğu gibi o nedenle bu gün iki anmayı birlikte yapacağız" diye konuştu.

 

DHA