MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, 15 Temmuz gecesi Sakarya'da bir grubun askeri lojmanların kapısına dayanarak "Bunların karıları bize helaldir" dedikleri yönündeki iddiasıyla ilgili, "Bunların görüntü ve ses kayıtları var, kışlanın kamerasında da var, ailelerde de görüntüler var" dedi.
MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül'ün düzenlediği basın toplantısına katılan Zihni Açba, daha önce yaptığı, "15 Temmuz gecesi bir grup askeri lojmanlara gidip 'Bunları karıları bize helaldir' diye bağırdı" açıklamasıyla ilgili görüntülerin olduğunu açıkladı. Zihni Açba, daha önce yaptığı açıklamalarının ardından kendisine tepki gösteren Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'e, "Biz darbelerle mücadele ederken, o kısa pantolonla gezme çağındaydı" dedi.
Zihni Açba iddiasını yineleyerek, "Bir grup şerefsiz haysiyetsizin lojmanlarda kadınların, çocukların olduğu yere giderek, evlere saldırmaya kalktıklarını ifade ettim. Yine diyorum; bir grup şerefsiz bunu yaptı. Benim açıklamamın ertesi günü AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 'Zihni Açba Sakarya halkına hakaret etti' dedi. Israrla soruyorum; O bir grup insanın içine o vekil arkadaşımız kendini dahil ediyor mu Veya hangi sebeple dönüp tepki veriyor Sayın vekil kim adına o sözlere alındı Büyük Türk milletini o gruba nasıl dahil etti" diye konuştu.
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi, söz konusu grubun askeri lojmanların kapısına dayandığı görüntülerin olduğunu belirten Açba, şöyle konuştu:
"Eline bıçak alıp sabaha kadar ağlaya ağlaya çocuklarını korumak için bekleyen annenin sözleri daha önemli. Bunların görüntü ve ses kayıtları var, kışlanın kamerasında da var, ailelerde de görüntüler var. Ayhan Sefer Üstün benim için 'Dikili ağacı yok' demiş, bu laf yoksullar için kullanılır, evet biz yoksulluğumuzu onların zenginliğine tercih ederiz" dedi.