MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, "Bu kadar süre geçmesine rağmen, darbe girişiminin TRT 1'den açıklamasını yapan 'Yurtta Sulh Konseyi'nin üyeleri nerelerdedir Bunlar kimlerdir Bunlar niçin açığa çıkmıyor" dedi.
Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Kemer'de Hüseyin Kara başkanlığındaki yeni yönetimi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yurdakul, geçen zamana rağmen darbe girişimi gecesi TRT ekranlarından açıklaması yapılan 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin hala bulunamadığına dikkati çekti. Yurdakul, "Bu kadar süre geçmesine rağmen, darbe girişiminin TRT 1'den açıklamasını yapan Yurtta Sulh Konseyi'nin üyeleri nerelerdedir Bunlar kimlerdir Bunlar niçin açığa çıkmıyor Bu darbe girişiminin siyasi ayağı nerededir Yani bu darbe kalkışması başarılı olsaydı, şu anda bu ülkenin başbakanı, bakanları ve diğer yöneticileri kimler olacaktı Bunlardan bir kişi niçin şu ana kadar açığa çıkmıyor Siyasi uzantı içerisinde yer alan herkesin tek tek ortaya çıkması lazım ki bu olaylar bir daha yaşanmasın. Örneğin AKP'den şu anda 43'ü eski toplam 89 milletvekili, bakan ve diğer kişilerin olduğu söyleniyor. Bunlar doğru mudur Bunlar kimlerdir Bunların hepsinin tek tek açıklanması lazım" diye konuştu.
Avrupa Parlamentosu'nunda Türkiye ile müzakerelerin durdurulması yönünde alınan kararı hatırlatan Yurdakul, "Bu kararı telin ediyoruz, protesto ediyoruz, kınıyoruz ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Avrupa Parlamentosu terörizme yakasını kaptırmış durumda" dedi.

DHA