MÜSTAKİL Sanayici ve İş adamaları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Ekonomik açıdan biz 2015 yılına göre, özel sektör faaliyetleri itibariyle geride kalan bir durum içerisinde değiliz" dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Bartın Temsilciliği binasının açılışını yaptı. Vali Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın da yer aldığı açılışta dua okunup kurdele kesildi. Gazetecilere açıklama yapan Nail Olpak, Türkiye ekonomisini geçen yılın gerisinde görmediğini söyledi. Olpak şöyle konuştu:
"Ülkemizde yaşananlara baktığımızda ekonomik açıdan biz 2015 yılına göre özel sektör faaliyetleri itibariyle geride kalan bir durum içerisinde değiliz. Bunu nereden görüyoruz Rakamlardan görüyoruz. İlk 6 ayın büyüme rakamlarına baktığımızda ortalamasının 3.9 olduğunu görüyoruz. 3'üncü çeyrekte bir yavaşlama olabilir ama 4'üncü çeyrek rakamlarının daha iyi geleceğini görüyoruz. Etrafımızdaki ateş çemberini değerlendirdiğimizde, yaşadıklarımıza rağmen Türkiye’nin böylesi bir performans göstermesi önemli. Gerçekten birilerinin parmak ısırarak baktığı bir tablo var. Türkiye açısından bundan sonraki süreci daha sağlıklı bir süreç olarak görüyorum."

DHA