GÖREVİNİ Donald Trump'a devretmeye hazırlanan ABD Başkanı Barack Obama'nın koalisyon içerisinde yer alan DEAŞ özel temsilcisi Brett Mcgurk, veda ziyaretleri kapsamında Kuzey Irak'ta Kürt siyasi partilere hem de cephelerdeki Peşmergeleri ziyaret etti.
ABD Başkanı Barack Obama'nın ekibinde yer alan isimler de veda ziyaretlerine başladı. Koalisyon içerisinde yer alan Başkan Obama'nın DEAŞ özel temsilcisi Brett Mcgurk, veda ziyaretleri kapsamında Kuzey Irak'ta bölgesel yönetim başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Bölgesel yönetim Başkan Yardımcısı Kosret Resul Ali'yi, son olarak da DEAŞ ile cephede savaşan Peşmergeleri ziyaret etti. Musul operasyonu kapsamında Hazır Cephesinde Peşmergeleri ziyaret eden Başkan Obama'nın özel temsilcisi Mcgurk, onlarla hatıra ları çekti ve bunu kişisel Twitter hesabında paylaştı.
Suriye'nin Rojava bölgesindeki PYD ve YPG ile DEAŞ ile mücadele kapsamında iyi ilişkileri bulunan Başkan Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett Mcgurk, bir kaç kez onları da ziyaret etmişti. Özel temsilci Mcgurk'a bir ziyaretten YPG sözcüsünün verdiği ve Mcgurk'un da şahsi Twitter hesabında paylaştığı YPG'yi terör örgütü olarak gören Türkiye'nin tepkisine yol açmıştı.

 

DHA