İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Kulübü öğrencileri, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırıyı kınamak ve teröre karşı uluslararası bir tepki oluşturmak için, dış hatlar geliş terminalinde yabancı yolculara “Hoş Geldiniz” diyerek gül dağıttı.

Öğrencileriyle birlikte Dış Hatlar Terminaline olan ve yolculara çiçek veren Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Arif Ersoy Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada batılı yöneticilerin terör konusunda çifte standart uyguladıklarını belirterek şunları söyledi:
“ Terörizm bir insanlık suçudur. Terörle hiçbir toplumun hak ve hukuku korunamaz. Bugünkü terörizm mevcut dünya düzeninin ürettiği bir problemdir. Bu problem her ne kadar da Ortadoğu’da yaygınlaşmışa da ben inanıyorum ki gelecekte bütün dünya bununla etkilenecektir. Onun için burada turistleri karşılıyoruz. Onlara ‘ülkemize hoş geldiniz’ diyoruz ve onlar yoluyla da Batılı yöneticileri Batılı halka şikayet ediyoruz. Diyoruz ki; sizi temsil eden yöneticiler uluslararası ilişkilerde çifte standart uyguluyor. Bir tarafta demokrasi ve insan haklarından bahsediyorlar, başka taraftan da terörizmi destekliyorlar”

Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencileri bugün saat 13.00’den 15.00’e kadar Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında yurt dışından Türkiye’ye gelen turistlere gül vererek “Hoş Geldiniz” dediler.

DHA