İSTANBUL'da Sarayburnu açıklarında bir yük gemisinin çarpması sonucu alabora olan Sahil Güvenlik botunda şehit olan askerlerden Sahil Güvenlik Kıdemli Üsteğmen Ali Rıza Yücel'in cenazesi, bugün memleketi Karaman'ın Başyayla İlçesi'ne bağlı Büyükkarapınar Köyü'nde, kendilerine ait bahçede defnedildi.
Şehit Kıdemli Üsteğmen Ali Rıza Yücel'in cenazesi, dün İstanbul Haydarpaşa Gülhane Tıp Akademisi'nde düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Konya'ya getirildi. Konya Havalimanı'nda protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılandı. Ardından da memleketi Karaman'ın Başyayla İlçesi'ne gönderildi. Bugün Toplum Sağlı Merkezi Morgundan alınan şehit Üsteğmen Yücel'in cenazesi Büyükkarapınar Köyü'ne getirildi. 2'si kız 5 kardeş olan şehidin cenazesi, dini ve askeri törenin yapılacağı Büyükkarapınar Camii önüne askerlerin omzunda getirildiği sırada, Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesi’nde görevli polis memuru kardeşi Mehmet Yücel, üzerinde üniformasıyla ağabeyinin cenazesini selamladı. Daha sonra tabuta sarılıp ağladı.
Törene Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, ailesi, yakınları ve köy halkı katıldı. Şehit üsteğmenin eşi anasınıfı öğretmeni Merve Yücel, şehit annesi Sultan Yücel ve şehidin kız kardeşleri tören alanında kendilerine ayrılan yerde töreni takip etti.
Dini ve askeri törenin ardından şehidin cenazesi, cenaze aracına konup, baba evine getirilerek helallik alındı. Şehit annesi Sultan ve babası Şükrü Yücel ve yakınları burada cenazeye sarılıp ağladı. Okunan dua ve İstiklal Marşı'nın ardından şehit ailesi, tabutun açılıp oğullarının yüzünü görmek istedi. Ancak tabutun başında görevli bir astsubay bunun uygun olmayacağını söyledi.
ŞEHİDİN CENAZESİ, KENDİ BAHÇELERİNE DEFNEDİLDİ
Şehidin cenazesi daha sonra omuzlara alınıp, evlerinin yaklaşık 100 metre ilerisindeki kendilerine ait bahçeye defnedildi. Şehit Üsteğmen Ali Rıza Yücel'in eşi Merve Yücel ile birlikte en son yaklaşık 1 hafta önce kız kardeşi Betül Yücel'in düğüne katılmak için köye geldiği ve düğünün ardından da tekrar İstanbul'a döndüğü öğrenildi.

 
 

DHA