SAKARYA Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Özer Coş avukatlık ruhsatnamesini törenle aldı. Aylin Özer Coş hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Çok kısa süre öncesinde acı bir tecrübe olarak yaşadığımız olaylar neticesinde hukukun önemini bir kez daha gördük" dedi.
Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Aylin Özer Coş, Sakarya Barosu Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle avukatlık ruhsatnamesini aldı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve kızı Hatice Beyza Coş, Aylin Özer Coş'u törende yalnız bırakmadı. Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan törende yaptığı konuşmada, "Herkes hukuk ister, adalet ister ama, biz avukatlar bunları istemekle birlikte bu değerler üzerine ayrıca yemin ederiz" diyerek bir avukat için yemin töreninin önemine vurgu yaptı.
Aylin Özer Çoş ise hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirterek, "Çok kısa süre öncesinde acı bir tecrübe olarak yaşadığımız olaylar neticesinde hukukun önemini bir kez daha gördük. Ben de toplum düzeninin sağlanması, adaletin tecelli edebilmesi uğruna almış olduğum bu sorumluluğu büyük bir onurla yerine getireceğim" dedi.
'HUKUK DEVLETİ' VURGUSU
Her zaman hukuk devletine inandığını ve hukuku rehber edindiğini belirten Vali Hüseyin Avni Coş, "Ailemizde de böyle bir hukukçu olmasından dolayı çok memnunum. Ülkemize, milletimize ve baromuza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünü hatırlatan Vali Coş, "Biliyorum ki Aylin hanım vatanını çok seviyor ve üstlendiği bu önemli sorumluluğu hakkı ile yerine getirecek" diyerek eşini tebrik etti.
Aylin Özer Coş'a avukatlık ruhsatnamesini eşi Vali Hüseyin Avni Coş ile Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan birlikte verdi.